Serieanbefaling på Viaplay: 9-1-1

Det kan næppe undre, at vi her i corona-lockdown får stiftet bekendtskab med en del serier. 9-1-1 havde jeg set før i de første to sæsoner, men da ungerne kiggede forbi nappede vi lige første sæson, og nåede episode 4 af sæson 2.

Det er nu ganske hyggeligt med en god serie i en tid, hvor man efterhånden er blevet lidt træt af, at høre om coronavirussen. Piet Hein ville nok kalde det eskapisme. Jeg kalder det en overlevelses-strategi.

Bevar det gode humør

Jeg har skrevet talrige artikler om corona, herunder disse:

Jeg står ved, at vi som privatpersoner har til opgave, at følge myndighedernes anvisninger. Vi skal på ingen måde modarbejde de retningslinjer, der gives. De gives af en logisk grund, og det er, at undgå at flere end allerhøjest nødvendigt mister livet. Med andre ord: reglerne er der for vores egen skyld.

Dog skal det så også siges, at man når et vist punkt, hvor man til sidst har brug for en saltvandsindssprøjtning af godt humør, og det er her streaming kommer ind i billedet.

Let’s face the obvious – flow-tv stinker!

Det kan ikke undgås, at sige det indlysende. De film man sender nu om stunder på almindelig flow-tv er simpelthen for kedelige. Der kan siges meget godt om nogle underholdningsprogrammer, men andre er bare det rene genbrug. Geundsendelser der får én til at nærme sig kvalmepunktet, og det kan vi ikke være tjent med.

Det er nærmest blevet en nødvendighed, at have adgang til en streaming-tjeneste, for man taber simpelthen pusten, hvis man hele tiden hører om de samme konflikter. Jeg har flere gange talt om behovet for mere solidaritet, ikke i den politiske forstand, men ganske enkelt som element i det, at vi holder sammen. Det kan vi kun gøre, hvis vi bevarer det gode humør, og holder hovedet koldt.

9-1-1 er hyggelig – med en god morale bag

Serien 9-1-1 er en hyggelig serie, og der ligger en god morale bag de enkelte afsnit. Man ser alt fra kriser i forhold til pleje af en forælder med Alzheimer, og folk, der kæmper den gode kamp, og teamånden er perfekt. Jeg kan varmt anbefale dig, at se serien, hvis du ikke kender den i forvejen.

Fortsat god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

  1. Nu er jeg snart færdig med sæson 3, den sidste sæson, der er tilgængelig på Viaplay. Når den er færdig, er jeg sikker på, at min første Google-søgning bliver hvornår sæson 4 kommer. 🙂
    God fornøjelse til alle, der er gået i gang. Smid gerne en kommentar med hvad DU synes om serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.