Vaccinationsdagen – den store nyhed, der rydder sendefladen på begge hovedkanaler

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at formanden for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen havde en drøm om, at virussen mod corona skulle starte samme dag i hele EU.

Sendefladen er ryddet på både DR og TV2, så alle kan følge med i det, som egentlig bør være en glædens dag.

Man fodrer EU-kritikernes agenda

Man kan godt undre sig over, at man venter til kl. 9 i dag med at give disse vacciner, når alle blev klar over, de ankom i går hos Statens Serum Institut. Det er glædeligt, at vaccinen er kommet til landet. Dog kan man godt frygte, at EU-kritikerne vil gribe denne chance for, at påpege, at det er komisk, at alle skal vaccineres med fælles start-tidspunkt i hele EU.

Coronavirussen skal bekæmpes med alle midler. Det har vi vist alle accepteret, og i den forbindelse kan det kun gå for langsomt med at få alle, der ønsker det, vaccineret.

Når jeg selv bliver tilbudt dette stik, så skal jeg gerne stille op, og jeg sætter også straks kryds i kalenderen til andet stik tre uger efter.

Jeg forventer ikke, at nogen sender denne begivenhed på nationalt tv, og jeg kan godt undre mig over, at man vil sende dette på direkte tv, når man ellers ikke er kendt for åbenhed, når der skal sendes billeder fra plejehjem. Måske fordi det tidligere har været i forbindelse med skandaler som plejesvigt, og i dén sammenhæng giver det naturligvis god mening, at man gerne vil bringe dette som den glædelige nyhed det er.

Vi har brug for gode nyheder midt i denne krise

Det skal også siges med det samme: vi har brug for gode nyheder midt i denne krise. 🙂

Til gengæld må vi også som samfund have en vis respekt for den blufærdighed, som nogle mennesker kan føle. Det kan være svært at bede medierne holde sig væk, og det udnytter medierne på glimrende vis. Mediemøllen får lov til at drive denne begivenhed, og jeg havde gjort det helt anderledes.

Her er mit bud på en strategi, der ville give langt mere mening

Selvom det ikke giver mulighed for, at udnævne nogen til at være de første, så burde man for længst have sørget for, at vaccine-doserne var kørt rundt til endnu flere steder. Man kunne nemt aftale med fem-ti læger, at vaccinationerne foregik simultant på alle plejehjem i de pågældende regioner, og så kunne man virkelig tale om en fælles begivenhed.

Det er klart, at det koster nogle penge. Det tror jeg alle har indset. Dog koster det næppe SÅ meget mere, at køre et simultant projekt, hvor fx fem-ti plejehjem blev klaret samtidig i hver region – også set i forhold til, at der vel er en fysisk grænse for HVOR mange vacciner en læge kan give på en arbejdsdag?

Det var så dagens malurt i bægeret. Jeg glædes over, at vaccinen endelig er klar, og det er godt, at vi nu langt om længe kan få gjort kål på denne pandemi. Set i det perspektiv er der næppe ret mange, der bekymrer sig om hvad jeg tillader mig at mene. Dog kan jeg næppe være den eneste, som har tænkt de tanker, jeg her deler på bloggen

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.