Kvindelandsholdet er SÅ seje!

I fortsættelse af søndagens artikel Forhandlingsteknik for begyndere… må vi konstatere, at kvindelandsholdet opfyldte enhver forventning – og lidt til! Jeg havde gættet på 3-1 til Danmark, men det endte med en sejr på 6-1 til Danmark over Ungarn. 🙂

Continue reading Kvindelandsholdet er SÅ seje! →

Alle har unikke kompetencer

Alle har sine kompetencer - og vi er alle unikkeVi glemmer det tit. Alle har unikke kompetencer. Præcis som illustrationen af figurer vi lærer vores børn at bruge, så er vi senere i livet ofte i en situation, hvor vi selv er sekskantede, men opgaven kun har fire facetter. Det kan være svært i en tid med ganske specifikke tests at demonstrere præcis den profil man ønsker i en virksomhed. Også selvom man med fordel kunne ‘pulje’ opgaver, således at den rette person løser præcis de opgaver hvor vedkommende er stærkest – også selvom det ikke passer ind i en bestemt stillingsbetegnelse. Det er normalt også ideen bag projektgrupper, men bruger vi det mon rigtigt?

Continue reading Alle har unikke kompetencer →

Forhandlingsteknik for begyndere…

Det har været lidt af en rustjebanetur for DBU nu hvor de lørdag brugte den valgte deadline til at lukke forhandlingerne med kvindelandsholdet. Der er mange ting, man kan lære ud fra det vi allerede HAR hørt, og herunder også ting man selv kan være opmærksom på, hvis man vil forhandle mere effektivt på sit job.

Continue reading Forhandlingsteknik for begyndere… →

100 dage til juleaften

Ja, efteråret kom hurtigt over os, og i dag er der præcis 100 dage til juleaften. Det får mig jo lige til – igen – at nævne, at julekalenderen er klar. Alle 24 låger er skrevet og klar til udgivelse, og jeg håber da, at du, kære læser, vil følge med efterhånden som alle lågerne åbnes.

Continue reading 100 dage til juleaften →

Søvnapnø – en opdatering

I maj 2011 skrev jeg en artikel med titlen Søvnapnø – en sygdom mange ikke forstår som kan behandles. Efter ungerne havde været på besøg denne weekend oplevede jeg noget af det værste, der kan ske for en patient med kronisk søvnapnø. Min strømforsyning til cpap-maskinen var gået i stykker. Cpap behandlingen går ud på at skabe et overtryk, således, at man ikke ‘glemmer at trække vejret’. Det kunne kaldes den voksne form for vuggedøden for at gøre det lidt nemmere at forstå for udenforstående. I artiklen jeg linker til kan du læse lidt om forskellen mellem ubehandlet og velbehandlet søvnapnø.

Continue reading Søvnapnø – en opdatering →

Plantemargarine – en sær historie

Da jeg var barn var plantemargarine en fast bestanddel af det, der blev brugt til at lave smørrebrød. Jeg har gennemlevet den æra hvor Kærgården har invaderet denne del af danskernes liv. Der er stadig dem, der sværger til smør – altså den oprindelige og ‘ægte’ smør…

Continue reading Plantemargarine – en sær historie →

Stort tillykke til Sophie Løhde med de 34 i dag

Der skal herfra lyde et stort tillykke til landets minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, med de 34 år i dag. Der er ingen tvivl om, at denne ministerpost er øretævernes holdeplads på flere måder. Der kan være store udfordringer fordi mange interesser skal varetages, og en del interessenter at holde styr på.

Continue reading Stort tillykke til Sophie Løhde med de 34 i dag →

Stort tillykke med de 14 til Patrick

Hermed et lille flag på dagenHerfra skal der i dag lyde et stort tillykke med de 14 til Patrick. Tiden går sandelig stærkt – og pludselig er alle tre børn ved at blive halvstore. 🙂

Continue reading Stort tillykke med de 14 til Patrick →

God weekend til alle…

Som faste læsere vil have bemærket, har tempoet været sat lidt ned – som lovet – her på bloggen hen over juli og august. Det var det bedste tidspunkt at fokusere på andre ting, for besøgstallet falder alligevel i de to måneder på grund af, at I – kære læsere – er på sommerferie på forskellige tider af sommerperioden. 🙂

Continue reading God weekend til alle… →

Hvornår opdager Microsoft, at Edge stinker?

Der er mange gode ting at sige om Microsofts nyeste operativsystem, Windows 10. Meget af den kritik man tidligere kunne rette mod et hullet og klodset operativsystem er borte. På mange måder en succeshistorie, om end det tog en del tid, før kritikken blev hørt. Faste læsere vil vide, at jeg i mange år af samme grund brugte Linux. Jeg blev virkelig træt af tomme løfter og de nok så berømte BSD – Blue Screens of Death!

Continue reading Hvornår opdager Microsoft, at Edge stinker? →

Nogle gange er politik bare for begyndere…

Jeg er en politisk nørd, og jeg indrømmer det gerne. Til tider er det dog fuldkommen vanvittigt hvor dumt nogle politikere kan udtale sig, uden at der er bare én eneste journalist som er vågen nok til at stille de spørgsmål vi andre ellers hurtigt kunne være kommet med.

Continue reading Nogle gange er politik bare for begyndere… →

Tillykke til Louise Liv med de 36 i dag

Hermed et lille flag på dagenHerfra skal der lyde et stort tillykke med de 36 i dag til min gode veninde i det nordjyske, Louise Liv Aagaard. Man kan jo slet ikke se, at hun er nået forbi de 25 endnu, så naturen har været god mod hende. 🙂

Continue reading Tillykke til Louise Liv med de 36 i dag →

Tyve år siden Diana døde

Prinsesse Diana af Wales døde for tyve år siden, 31. august 1997

Billedkilde: Wikipedia

I dag er et af de mindre sjove jubilæer, for det er i dag tyve år siden Diana døde. En særdeles sørgelig dag, hvor vi alle mistede en kvinde, som virkelig forstod at sætte fut i det engelske kongehus. Ens tanker gik jo naturligvis mest til drengene, William og Harry, som mistede deres mor på denne dag. Charles og Elizabeth har jo opført sig mere eller mindre som man kunne forvente. Dronningen var klog nok til ikke at svine en folkets prinsesse, men skuespillet har været et forfærdeligt show, som flere dokumentarer efterfølgende har påvist.

Continue reading Tyve år siden Diana døde →

Om gamle biler – Citroëns nye Basisservice-koncept

Det er lidt komisk at se den nye reklame for Citroëns nye Basisservice-koncept. Hvis ikke du har set den på TV2, så husk at løfte blikket fra iPad’en næste gang den kommer på skærmen. 🙂

Continue reading Om gamle biler – Citroëns nye Basisservice-koncept →

Debattonen på åbne netfora

Debattonen på åbne netfora lader ofte en del tilbage at ønske. Der er mange, som er rigtig modige når de sidder bag deres skærme, og den får ikke for lidt, hvis du tillader dig, at mene noget, som ikke alle er enige med dig i. Emnet har været oppe før, både her på bloggen, på min politiske blog, i morgen-tv og flere andre steder. Det kan dog godt tåle at blive gentaget: vi BØR kunne gøre det bedre.

Continue reading Debattonen på åbne netfora →