Den dag illusionen brister

Lad os tale klart dansk i denne artikel her på bloggen. Der vil komme en dag, hvor hele illusionen om, at vi nok skal nå at gøre noget ved klimaudfordringerne vil briste.

Der har alt for længe været en masse snak. En masse forsøg på at berolige sindene altimens det er tydeligt for enhver, at Paris-målene ikke nås. Vi når det ganske enkelt ikke ved at skændes om ord og formuleringer.

Der skal HANDLING til

Der skal handling til, hvis vi vil nå de mål. Straffen kommer hvis ikke vi gør noget ved dette område, og ingen har spor gavn af formuer, hvis vi ender med at stå i vand til nakken, vel?

Det er dén virkelighed, der ganske enkelt ikke siver ind på lystavlen hos alt for mange i dansk politik – og det gælder uanset hvilket niveau vi taler om.

Til fine skåltaler kan politikerne rose hinanden på tværs af landegrænser med hvor dygtige alle er, men når virkeligheden er langt værre end skåltalerne, hvad gør man så? Ingen tør være den uvorne knægt i klassen, som siger tingene ligeud – og DERFOR kommer vi aldrig videre.

HVER dag gør redningen dyrere

Mens der snakkes bliver det tydeligere og tydeligere, at oprydningen bliver dyrere for hver dag der går. Det er en virkelighed, som mange vil forsøge at desavouere med bemærkninger om, at det er ‘sortsyn’, skeptisk, mistroisk m.v. Velvidende, at dette kun er udenomssnak, men desværre også udenomssnak, der virker blandt dem, som ikke undersøger tingene nærmere.

Det er et faktum at jeg er en grundlæggende optimist. Jeg vil så hjertens gerne tro på det bedste i alle mennesker. Samtidig har jeg så også bare set så meget inkompetence garneret i fine ord, som kun har tjent et formål: at forbigå kritikken, og så håbe, at folk glemte hvad det egentlige emne var.

I politik findes der flere typer: idealisterne, realisterne og så levebrødspolitikerne. Realisterne kan overbevises om, at følge med på bølgen, men det kræver i første omgang, at idealisterne tør stå fast på, at man IKKE vil gå på kompromis når det handler om planetens overlevelse.

Der SKAL være nogen der kalder en spade for en spade – og vi har brug for, at der bliver gjort noget ved udfordringerne nu. Vi behøver ikke store rapporter for at vide, at der er brug for løsninger. Vi har øjne i hovedet, og det er sidste udkald!

God søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

  1. De seneste dages voldsomme vejr er kun en forsmag på hvad en generel vandstigning kan medføre. HVORFOR lytter politikerne ikke til den fornuft der ville ligge i at investere i landsdækkende kystsikring???
    Det burde ikke være raketvidenskab… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.