Sex Education på Netflix

Sex Education var genial, da første sæson udkom. Da anden sæson udkom for nylig, var min entusiasme noget mere begrænset. Første sæson havde et seertal ifølge Wikipedia på over 40 millioner.

Man forstår godt seriens succes, for konceptet var genialt. Tanken om, at en socialt akavet dreng (Otis) skaber sig en karriere som sexrådgiver, selvom han ikke selv har noget praktisk erfaring er sjov. Især når ens mor er sexterapeut. Forviklingerne på skolen var geniale, ja mindede nærmest om det oprindelige Beverly Hills 90210

Alistair Petrie i rollen som Mr Groff, skolerektoren, var fænomenal, for det spillede også direkte ind i den kedelige rektortype, som vi alle har vores fordomme om fra vores egen skoletid. Hans kone ses nærmest ikke i sæson et, men da hun kommer til en workshop om kvinders orgasmer hos Otis’ mor sker der ting og sager i sæson 2.

Jeg vil ikke lave en spoiler for dem, som ikke har set sæson 2 endnu, men det ER en rigtig god serie – samlet set.

En tredje sæson?

Man kan have sin tvivl om der kommer en tredje sæson, for mange knuder er lukket med sæson 2. Til gengæld kunne man godt forestille sig, at der kom en slags “10 år senere”, hvis sæson 2 fanger de nuværende fans’ smag…

Jeg formoder, at hovedårsagen til, at anden sæson ikke fangede lige så godt nok er, at jeg er lidt uden for den almindelige målgruppe, som ER de unge mennesker. Til gengæld må jeg rose serien for at være den gode chance for familierne til at få de gode spørgsmål på bordet. Man får, med andre ord, åbnet ballet ift vilde fester (som Otis holder en ret stor en af), stedforældre, stoffer, sex m.v.

Hvad er dine tanker om serien? Kommentarfeltet bider ikke… 🙂

Rigtig god søndag herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.