Windows 11 – dyrt på klimakontoen

Siden jeg i juli skrev artiklen Windows 11 på vej, så har jeg konstateret, at den nuværende pc maksimalt holder frem til oktober 2025. Du kan selv se systemkravene herfra: https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11-specifications

Skrevet meget om Microsoft gennem årene

Hvis du tjekker dette link, kan du selv læse det jeg har skrevet om Microsoft gennem årene.

Jeg brugte gennem en længere periode Linux, og kortvarigt MacOS mens vi havde Mac-computere. Det er altid sjovt at prøve nye styresystemer, og jeg har endnu ikke besluttet hvad der sker, når opdateringen af den nuværende Windows 10 Pro udløber.

Ét er, at Microsoft fremhæver sikkerhed, men når det kræves, at der er TPM (Trusted Platform Module) 2.0 på selve pc’en, så kommer min Dell-bærbare til at dø. Maskinen udkom i 2009, og i forvejen kan man sige, at 12+ år er fint. MEN, i en tid hvor alle taler cirkulær økonomi og genbrug, er det knap så fedt.

Jeg ved godt, at Microsoft næppe lytter bare fordi vi er nogle enkelte, som gør indvendinger. De satser på high volume output, og så længe flertallet danser efter deres pibe, så er vi tilbage præcis hvor vi var før Windows 10 udkom. Kritikken fra den tid får IGEN ret. Det kommer til at koste milliarder for folk, at udskifte deres maskiner. Man skal huske, at folk som minimum bruger knap 3 kilo på en ny pc – og ofte langt mere, hvis de gerne vil have en større skærm end de fleste billige bærbare pc’er er udstyret med…

Skuffet – men mon ikke vi overlever?

Skærmdump af CPU-oplysninger fra CPU-ID programmet, der kan hentes gratis online

Jeg indrømmer, at jeg er skuffet. Helt konkret også fordi den model af Celeron-CPU‘en som min pc er udstyret med heller ikke er understøttet, selvom den har en frekvens på 1,8Ghz og ER en dual-core CPU.

Hvis du gerne vil tjekke din egen CPU, så har Microsoft udgivet en liste over kompatible Intel-processorer. Du kan også finde oplysninger om andre processorer på deres hjemmeside, ligesom du kan downloade et lille program, som kan identificere om din computer vil kunne køre Windows 11 når den tid kommer.

Man kan selvfølgelig sige, at vi i dag er bedre stillet end da man som rebel måtte ty til Linux. Dels fordi Linux er blevet langt mere brugervenlig end de første distributioner, men også fordi mange vil overveje en Google Chromebook, som kører et styresystem meget lig det vi kender i forvejen fra vores Android-mobiler.

Skriv gerne en kommentar med dine tanker om din egen pc-situation. Det er altid spændende at høre hvad du, kære læser, tænker om det jeg skriver her på denne blog.

Fortsat god dag til alle læserne. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

  1. Min PC har lige skrevet at den er kompatibel og at jeg kan opdatere, men tør ikke rigtig før den forestående eksamen er klaret i tilfælde af ting og sager ikke skulle være helt optimeret endnu.

    1. Først og fremmest tak for din kommentar.
      Som nyuddannet it-supporter skal jeg jo sige, at du roligt kan opdatere.
      Som klog onkel vil jeg til gengæld rose, at du styrer din nysgerrighed indtil efter eksamen. Det ville jeg nok også gøre så tæt på eksamen. Du siger bare til, hvis ikke du er tryg ved migreringen. Så skal jeg gerne hjælpe dig, hvis du er i tvivl om noget… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.