Skolevalget giver håb om en ny klogere generation

Skolevalget giver håb om en ny klogere generation. At LA kunne mønstre flere stemmer end regeringspartierne S, V og M kombineret, siger noget om, at unge mennesker godt kan gennemskue spin….

Dette skal ikke forstås som at jeg sympatiserer med LA i alt. Tværtimod er der meget, som jeg ikke bryder mig om, og det blev senest illustreret i podcasten Ministertid Live, hvor Ole Birk Olesen gik helt bananas om emnet muslimer. Dén retorik tillader jeg mig som socialliberal at kalde helt sort. At Pernille Vermund har fundet deres politik sympatisk nok til selv at melde sig ind siger vist også en del.

Der er potentiale i det socialliberale perspektiv

Grunden til de radikale fik en del stemmer skal ses i det potentiale både på det grønne område, men sandelig også i den ordentlighed man bruger i sin retorik. Modstanderne vil altid tale om radikale som slappere på værdipolitikken. Hele præmissen er forkert.

At kalde udlændingepolitik for værdipolitik er et forsøg på nysprog. Vores værdier er fx ligestilling, ytringsfrihed, respekt for landets love, samhørighed med mindre velstillede (gennem en såkaldt velfærdsstat), og meget mere. Det er IKKE en dansk værdi at tale MOD andre mennesker – det er en racistisk træmand, som man har indført, fordi man gerne vil gøre en negativ udlændingepolitik mere ‘stueren’.

Jeg siger det gerne direkte, for jeg VIL ganske enkelt IKKE finde mig i, at man forsøger at italesætte, at nogen skulle have mere RET til en nation end andre. Når politiske tågehorn som Martin Henriksen (der drømmer om, at blive formand for Nye borgerlige) tidligere blev afsløret i at mene, at folk skulle være ‘danske’ mindst fem generationer bagud for at være ægte danske, så taler det vist for sig selv…

Mod dumhedens evangelium kæmper selv guderne forgæves

Mod dumhedens evangelium kæmper selv guderne forgæves, for vi må bare erkende, at nogle argumenter er så dumme, at det skyldes manglende historieforståelse og dårlig opdragelse, når man ikke lige tænker sig om før man begynder at harcellere mod andre mennesker.

Jeg vil i hvert fald ikke tie, og jeg nægter at lade mig styre af mennesker, som ikke forstår hvad almindelig anstændighed er. Så må det gå som det går. Hvis andre vælger aggressionen i deres måde at svare på ordentlighed, så har man to valg. Det ene at gøre som Hillary Clinton siger, nemlig ‘when they go low, we go high’, men det andet er at blokere. Jeg vælger at blokere ud fra devisen at ‘a man convinced against his will is of the same opinion still.

Det er her dumhed adskiller sig fra åbenhed. Dumme mennesker AFVISER at kunne lære noget nyt, hvorimod nysgerrighed er grundelementet i åbenhed. Når vi er åbne over for nye impulser og nye kulturer, så har vi chancen for at lære noget nyt, og det er bestemt ikke så skidt endda.

God weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.