PowerShell – som at genfinde motorrummet i bilen…

Faste læsere vil vide, at jeg startede med at bruge computere i slutningen af 80’erne. Jeg blev ellevild med især styresystemet, som dengang – for de flestes vedkommende – hed MS-DOS. Det er et system, meget få stifter bekendtskab med i dag, fordi vi ikke længere installerer Windows oven på DOS, men derimod som selvstændigt styresystem.

Det har længe irriteret mig, at jeg kun havde en ‘amputeret’ kommandoprompt til rådighed, fordi der i dag kun er meget ringe information om mulighederne for den ‘almindelige’ bruger. Det ændrer sig nu! Jeg har nemlig nu ifm uddannelsen til IT-supporter fundet PowerShell. Det føles som at genfinde motorrummet i bilen.

Syntaxen en anden – men det er hurtigt lært

Måden der skrives kommandoer på ER en anden, men det er hurtigt lært, når først man lytter med på de videoer, der følger med kurset, og jeg havde kun hørt få minutter, før jeg eksekverede den første sætning UDEN at underviseren endnu havde fortalt om det at dirigere input til en tekstfil. Det havde nemlig ikke ændret sig siden DOS-tiden, hvor større-end tegnet dirigerer indhold til et andet sted end skærmen, hvis du f.eks. bare skriver et filnavn.

skærmdump af min første handling i PowerShell

Med andre ord, så er jeg rimelig godt tilfreds med, at jeg er stødt på PowerShell.

Det script-sprog indeholder præcis de muligheder jeg har savnet, så jeg er en glad mand, der starter endnu en god uge i højt humør.

Det er altid en fornøjelse, når man lærer noget nyt. Det giver stor glæde ved, at man er åben for, at lære nye ting. Når det nu er lidt gråt udenfor, så må man jo selv skabe sit eget solskin! 🙂

God dag til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

  1. Siden jeg skrev ovenstående er læringskurven bare blevet ved med at stige. Mulighederne er næsten endeløse, og med autocomplete i Powershell ISE med farvelægning af syntaxen, så er man hurtig hjemmevant, hvis man har tidligere programmeringserfaring. For år tilbage arbejdede jeg lidt med Delphi (efterfølgeren til Turbo Pascal)… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.