Twitter profiler der er falske

I fortsættelse af artiklen Sociale medier – hvad du bør vide om #SoMe jeg skrev 7. december vil jeg i dag lige nævne en ting jeg ikke fik med i artiklen. Der er nemlig Twitter profiler der er falske, og de kan kendes på helt specifikke parametre.

Inden for de seneste ti timer har tre spammere forsøgt at følge min danske Twitter konto.

Der var helt tydelige kendetegn, nemlig disse:

  • Billede af en model på profilen
  • Næsten ingen tweets
  • En ligegyldig profiltekst og et link til et dating-site

Disse tre kendetegn er hurtige at huske, og det er naturligvis ikke hver dag, vi har tid til at bemærke disse profiler, men hvis du har dem i baghovedet, kan du undgå, at lade falske brugere få nogen som helst troværdighed, hvis andre tjekker hvem der følger dig.

Det er nemlig en af grundene til, at den slags konti forsøger at følge mange mennesker. De håber, at andre bliver nysgerrige, og klikker sig videre til deres links til f.eks. et dating-site.

Hvorfor dog spilde tiden på det?” spørger du… Simpelthen fordi den slags amatører ikke har talent nok til at arbejde seriøst med online marketing, men forsøger sig med billige tricks for at skabe en indtjening. Hvis de havde haft talent havde de enten fulgt min danske blog Tjen penge i din fritid på nettet eller min engelske blog Earning Money Online. 🙂

Det er altid møgirriterende når andre misbruger den online troværdighed, der har taget en del år at opbygge, og det er netop denne egenskab, som skiller fårene fra bukkene, og gør ens profil interessant for spammere. De ønsker genveje til deres egen troværdighed – og der er ingen grund til at fodre trolls.

Nu er det forskelligt hvor tit man vil løbe sine følgere igennem, men en lejlighedsvis gennemgang kan være genial at lave. Du kan altid genkende dem du selv følger, og skulle du støde på nogle, du hverken kender og som ikke selv er aktive brugere på Twitter, kan du altid tjekke deres profillink. Hvis dette peger på noget odiøst, så anmeld dem, og bloker dem.

Det tager kun ganske få sekunder at gøre, og hvorfor ikke medvirke til at standse dette hul? På forhånd tak til alle, som medvirker til at gøre de sociale medier sjovere at bruge. 🙂

Jeg har faktisk en sjov historie som eksempel på dette. For cirka fem år siden kom en nu afdød ex-kollega og jeg til at tale sammen om en fælles veninde vi begge havde mens jeg stadig brugte Facebook. Hun var mørk og talte og skrev både engelsk og fransk. Han havde skrevet med hende på engelsk, og jeg på fransk. Sjovt nok havde hun høstet venner fra hans Facebook profil, men ikke målrettet sine skriverier helt fra starten af.

Hun begik én fejl, som afslørede hende. For til ham havde hun skrevet, at hun sad fast i Afrika, og til mig havde hun skrevet, at hun var i lufthavnen på vej TIL Afrika. Jeg siger henkastet til Kloster, efter han skulle hjem til fyraften efter at have parkeret sit lokomotiv, at folk da vist var på vej ud at rejse i år – og talen faldt netop på denne fælles bekendte. Det var lidt sjovt, for han spurgte om han måtte se tråden hvor vi havde skrevet, og den fik han naturligvis med oversættelse til dansk.

Hvis hun havde brugt bare få sekunder på at tjekke, at vi havde fælles arbejdssted burde hun også vide, at vi talte sammen… Han undgik på denne måde, at falde for hendes forsøg på snyde ham, for man kan nu engang ikke være på to kontinenter samtidig.

Man skal være forsigtig online, og altid tænke sig grundigt om.

Herfra skal lyde en stor tak til alle, som har fulgt med på denne blog gennem året. I ønskes alle en rigtig god weekend, og snarligt Godt nytår med ønsket om, I også vil følge med når vi kommer ind i 2018. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.