Gensyn med Matador

I år har jeg systematisk valgt at gense Matador. Jeg er allerede nået til midten af afsnit 17, og der er, som bekendt, 24 afsnit.

Tallet 24 gør, at mange bruger den som en slags voksen-julekalender. Der er MANGE gode lektioner undervejs.

Sådan får man betalt en vej til et lokalområde

Da den nye (socialdemokratiske) borgmester i Korsbæk skulle have planlagt en omlægning af en grusvej til asfalteret vej, valgte han en strategi som mange nuværende politikere ikke forstår ret meget af. Nemlig det at bruge LIST og snuhed frem for at råbe op på SoMe…

Man foreslår anlæggelsen af en folkepark lige op til rige folks ferieområde. For så kan de få lommeuldet op, og i dette tilfælde er det naturligvis Mads Andersen Skjern, som tager teten.

Hvis vi havde haft politikere med mod til at sige sine mening, så ville vi se langt mere af den slags. Smarte taktikker, og fokus på løsninger. Det vi har nu er skænderier om processen, og pedanteri om ting, som ikke gør nogen forskel. Vi fortjener bedre, men spørgsmålet er, om vi TØR insistere på bedre politikere ved at stemme anderledes, og her tænker jeg på de folk, som rent faktisk GØR det, de lover før et valg, når de først ER valgt!

Sans for opsparing – sæt tæring efter næring

Der er også en del gode tips, herunder ideen om at sætte tæring efter næring. Det kunne mange lære en hel del af. Kriserne har tæret på samfundets svageste, fordi man kun i meget ringe grad tager hensyn til de svageste.

I starten var gule priser noget med en MÆRKBAR reduktion i priserne, når man nærmede sig datoen for holdbarhedens udløb. Nu bruger nogle kæder de gule priser til kun marginale reduktioner, fordi der er penge i det i en tid, hvor de fleste må vende budgetterne for at få det hele til at løbe rundt.

Hvorfor ingen gør noget ved dette? Fordi der ikke er stemmer i at lægge sig ud med erhvervslivet ved at sige sin ærlige mening om dén form for spekulation med noget, forretningerne ender med at skulle betale for at kassere, når det ender som affald…

Moral og etik – læren om god opdragelse

I bund og grund kan vi nok hurtigt blive enige om, at forfatteren – Lise Nørgaard – gerne ville have god moral og etik omkring sig. Det er nok en af de væsentligste ingredienser i tv-serien Matador, der første gang blev sendt i 1978.

Jeg har flere gange talt om ordentlighed her på bloggen, og jeg indrømmer gerne, at jeg er kæmpe fan af denne tv-serie. Hvad er dine tanker om denne serie?

Fortsat god weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.