Vigtigheden af et opdateret system

Vigtigheden af et opdateret system er blevet kraftigt undervurderet af mange, der har udtalt sig om det ransomware-angreb, der for nylig ramte i flere lande. Som faste læsere vil vide, er jeg tilhænger af, at man skal bruge flere kilder til at sikre sin it-sikkerhed. Den anonyme hackergruppe Anonymous fortalte for nylig på deres Youtube-kanal, at det store angreb var baseret på en gammel svaghed, som blev patchet for lidt over en måned siden.

Continue reading Vigtigheden af et opdateret system →

Kære datter – talen til Natachas konfirmation

I dag vil det være 12 dage siden vi hyggede med spisning heroppe i Kalundborg på Sheng Hua. Dagen efter du fik dine første shots hos en veninde til hendes konfirmation. [Ja, denne del blev skrevet efter weekenden. :-)]

Billede af Natacha der holder Patrick en af de første gange

Helt fra starten var du en stolt storesøster med omsorg for de små

For 15 år, 3 måneder og 10 dage siden begavede du denne verden med dit komme, og det har været en meget spændende proces – også efterhånden som du har taget dig godt af først din ene bror, Patrick, og sidenhen også din mindste lillebror, Christopher.

Continue reading Kære datter – talen til Natachas konfirmation →

7 måneder til jul

Ja, jeg ved det godt. Det er IKKE det, man ønsker at tænke på med sommeren foran sig. Ovre på Tjen penge på nettet i din fritid-bloggen skrev jeg 1. maj et indlæg om at lave en julekalender – og disse tips kan bruges af alle bloggere, der arbejder med sæsonbetonede temaer.

Continue reading 7 måneder til jul →

Twitter – Retweets – Likes – Hvad, hvordan og hvorfor?

I dag vil jeg gerne dele et par tanker om Twitter, og særligt retweets og likes. Dels begge ordenes betydning, men også hvilken indflydelse det alt sammen har på din brug af Twitter. Lad det være sagt med det samme: Twitter er et super godt socialt medie, hvis du forstår at bruge det rigtigt. Hvis du bruger det forkert, kan din troværdighed gå fløjten, så det er vigtig læsning for alle, som gerne vil bruge dette micro-blogging medie ordentligt og fornuftigt.

Continue reading Twitter – Retweets – Likes – Hvad, hvordan og hvorfor? →

Tillykke til Michèle Bellaiche med de 45 i dag

Billede af tv-værten Michèle Bellaiche

Billedkilde: TV2

Den kendte tv-vært Michèle Bellaiche runder i dag de 45. Man ser det ikke, for hun holder sig jo godt. Den kendte kosmetikkonge Ole Michelsen ville straks sige, at det er fordi hun altid er så smilende – og han har så ganske ret.

Continue reading Tillykke til Michèle Bellaiche med de 45 i dag →

Tillykke til Grace Jones med de 69

Billede af Grace Jones fra 2007

Billedkilde: Wikipedia

Man tror det næppe, men Grace Jones er født den 19. maj 1948, og dermed fylder hun i dag 69. De fleste vil stensikkert huske hende fra rollen som skurken May Day i James Bond-filmen A View to a Kill. Den samlede oversigt over hendes mange roller kan ses herfra: http://www.imdb.com/name/nm0005063/

Continue reading Tillykke til Grace Jones med de 69 →

I dag afgøres strafspørgsmålet i Kundby-sagen

Der er sagt meget fra både anklager og forsvarer i Kundby-sagen. Imidlertid ligger det fast, at den 17-årige pige tirsdag blev kendt skyldig i at planlægge terror, og straffen offentliggøres i dag, torsdag.

Continue reading I dag afgøres strafspørgsmålet i Kundby-sagen →

Norges nationaldag

I dag er det Norges nationaldag, hvor de blev uafhængige af Danmark for 203 år siden jvfr. Wikipedia. I en tid hvor alle taler om EUs velsignelser, så kan man godt savne et lidt tættere samarbejde i forhold til Nordisk råd, og i det hele taget, at man gjorde mere ud af public service på tv-skærmene.

Continue reading Norges nationaldag →

Du skal tage din IT-sikkerhed alvorligt!

Først og fremmest skal du tænke dig grundigt om. En nøgle til at tage sin IT-sikkerhed er, at du frem for alt aldrig stoler på nogen, der ‘bare lige skal…’ Du skal aldrig sende dine nemID-nøgler til nogen, og nej, banken sender dig ikke en mail om, at din konto er begrænset.

Continue reading Du skal tage din IT-sikkerhed alvorligt! →

FNs internationale familiedag

Efter en god weekend med festmiddag med familien i forbindelse med datteren, Natachas, kommende konfirmation den 25. maj, er det meget apropos, at dagen i dag – den 15. maj – er FNs internationale familiedag.

Continue reading FNs internationale familiedag →

God bedring til Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki

Billede af Caroline Wozniacki fra Wikipedia

Herfra skal lyde et kæmpe ønske om god bedring med skulderen til Caroline Wozniacki, som måtte trække sig fra den kommende WTA-turnering i Rom på grund af skade i højre skulder. Du har nok allerede hørt nyheden, for den kom onsdag aften på DRs nyheder.

Continue reading God bedring til Caroline Wozniacki →

Anstændighed starter i hjemmet

Når vores børn skal være gode verdensborgere med en sund livsindstilling til sine medmennesker, så kræver det, at vi erkender, at anstændighed starter i hjemmet. Det er ikke automatisk, at vi lærer at være høflige og anstændige. Det er noget vi lærer via god opdragelse hjemmefra.

Continue reading Anstændighed starter i hjemmet →

Stort tillykke til Kirsten Olesen med de 68 – Agnes fra Matador

Billede af Agnes fra Matador

Her ses Agnes sammen med Røde

Det er helt utroligt, men det er i dag 68 år siden, at Kirsten Olesen blev født. Det skete 10. maj 1949. Det er helt utroligt, som tiden flyver. Alle skuespillerne fra Matador har jo nærmest været udødeliggjort ved deres deltagelse, og det er derfor nogle gange lidt af en overraskelse, når man går på nettet for at lave lidt research til artikler på bloggen.

Continue reading Stort tillykke til Kirsten Olesen med de 68 – Agnes fra Matador →

Tennistvillinger – Karolina og Kristýna Pliskova

Karolina Pliskova og Kristýna Pliskova er begge født 21. marts 1992 – og altså tvillinger. Der er kun to minutters forskel mellem deres fødsel, og det var et rent tilfælde, at jeg opdagede, at de var tvillinger. Det var faktisk en hjælpsom Twitter-bruger, som fik mig på sporet. 🙂

Continue reading Tennistvillinger – Karolina og Kristýna Pliskova →

Demens er ingen spøg

Hvis du så Go’ Morgen Danmark fredag, hørte du afdøde biskop Jan Lindhardts søn beskrive hvordan Alzheimers-sygdommen påvirkede ham og hans søskende i et interview med Ida Wohlert. Det var et meget spændende interview på flere måder. Det er lidt tankevækkende hvor lidt vi egentlig ved om demens, og det er bestemt en udfordring at håndtere den slags – altså når folk gradvist mister fodfæstet.

Continue reading Demens er ingen spøg →