Bedre internet – uden kabel

I fortsættelse af artiklen “ Goodbye YouSee, Bienvenu Oister” må jeg konstatere, at det hele fungerer helt upåklageligt efter jeg skiftede til Oister.

Jeg er rigtig godt tilfreds med skiftet, og afventer egentlig kun, at vi når den 17. november, så YouSee kan generere den afsluttende kreditnota for det forudbetalte beløb jeg ikke kommer til at bruge spor af, idet routeren allerede ER afmonteret. Routeren skal ikke returneres. Den kan pensioneres på genbrugsstationen…

Dataforbrug – lidt om hvad man egentlig bruger af data

Jeg har i de knap 14 dage kunne konstatere et dagligt dataforbrug mellem 10-30Gb, og det skal siges, at det dækker over streaming af både podcasts og tv-udsendelser via mit Apple TV4 samt det dataforbrug der ligger i mailtjek og surf på min bærbare.

Selv HVIS jeg havde det høje dataforbrug hver eneste dag – hvilket jeg jo ikke har på dage, hvor jeg fx er på job, eller ikke er hjemme af andre grunde – så ville det være under HALVDELEN af den data, jeg har til rådighed, nemlig 2.000 gigabytes.

Afhængig af husstandens profil

Alt dataforbrug afhænger naturligvis af husstandens profil. Hvis det gælder en familie med et par børn der gamer, så er en trådløs internetløsning næppe relevant. Dér kan der være brug for fibernet med nogle astronomiske hastigheder. Sådan er det bare.

Når man, som jeg, kun er én person med en Android-baseret smartphone, en bærbar og et ret moderat tv-forbrug gennem streaming, så går det så ganske fint. 🙂

Når der lejlighedsvis er en hjemmearbejdsdag, så øges datatrafikken, men så bruger jeg jo ikke private enheder samtidig – så det er kun en akademisk øvelse at skelne mellem dataforbrug på en hjemmearbejdsdag vs en ‘almindelig’ hverdag.

Hvad skal man vælge?

Det er MEGET svært at sige noget entydigt, for alt afhænger af både hvor mange I er i husstanden, men også hvor mange enheder I bruger, og hvad I helt konkret bruger de enheder til.

Det KAN være jeg skifter mening, når jeg en dag får en bolig, hvor jeg får mulighed for at få fibernet. Pt er vi låst til enten en lokal antenneforenings forbindelse eller selvvalgt løsning. Sådan er det når ens lejebolig befinder sig i en forening, hvor man ikke forestiller sig, at vi alle er forskellige. Man skulle have frisat sig de låste aftaler for længst, men det kræver, at der sker udskiftning i boligselskabet. Det kan, for at sige det pænt, have lange udsigter.

Alle ønskes en rigtig god lørdag. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.