Stadig fornuftigt at bruge OpenOffice – ikke kun fordi det er gratis

Siden jeg i 2010 skrev artiklen Flere gode grunde til at bruge OpenOffice har jeg i mellemtiden haft lejlighed til at prøve Office 365, mens jeg gik på Holbæk handelsskole til GF2 i 2016. Jeg gik dog hurtigt tilbage til kun at bruge den gratis kontorsuite, OpenOffice.

Det har flere grunde. Dels stadig prisen, men også fordi det faktisk KUN er Outlook, der kan være værd at kigge nærmere på, men så alligevel tager jeg mig selv i at bruge Mozillas gratis email program Thunderbird, som bare passer perfekt til den erfaring jeg har opbygget gennem mange år. Det betaler sig ikke, at betale knap 60,- om måneden alene for at få et godt program til håndtering af ens email.

Der er sket væsentlige forbedringer i Microsofts Office-pakke. Derom ingen tvivl, men det er næppe ret tit man har brug for f.eks. WordArt med rotation af bogstaver i en præsentation.

Dog vil jeg til gengæld indskyde, at for den professionelle foredragsholder, så kan PowerPoint i dag godt være med. Deres udvidelser særligt omkring kreative overgange mellem dias er rigtig genialt.

Så alt i alt vil der for den professionelle bruger være tale om en rigtig god forretning, fordi du får en hel terabyte lagerplads i skyen med i prisen. Det gør, at du ikke længere skal vedligeholde en masse usb-nøgler, og ligeledes er der rigtig god mening i at bruge en kontorsuite hvis det er til erhvervsformål.

For den private bruger vil det til gengæld være som at skyde gråspurve med kanoner, og du vil ikke komme til at savne ret mange funktioner ved at ‘nøjes’ med den gratis variant, OpenOffice, som kan hentes herfra: http://www.openoffice.org/download/index.html

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.