Ekstreme togrejser – fra Spanien

Billede af Canfranc International Railway Station fra Wikipedia
Canfranc International Railway Stationbilledkilde: Wikipedia

Jeg har skrevet om tv-serien Ekstreme togrejser før, faktisk 2. februar i år. Denne gang var Chris Tarrants rejse syd mod nord i Spanien, og det var ganske interessant, fordi han undervejs kom ind på Canfrancs internationale jernbanestation nær grænsen til Frankrig.

Chris Tarrant nævnte undervejs, at man har overvejet at omdanne den slidte station til et fint hotel. På nuværende tidspunkt indeholder den fænomenale bygning hele 365 vinduer – et vindue til hver dag i året. Ganske imponerende bygningsværk, som desværre på grund af spansk stædighed endte med at blive en forladt og næsten ubrugt bygning.

Det mest imponerende ved den slags dokumentar-serier er, at man altid bliver klogere. Først og fremmest med hensyn til, hvordan skiftet mellem sporvidder er blevet moderniseret, men også baggrunden for de enkelte jernbanestrækninger.

Der kom også lidt om hændelserne under 2. verdenskrig indover, og det gjorde det bestemt ikke mindre interessant, særligt fordi Franco har spillet en væsentlig rolle i Spaniens politiske klima, som trækker sine spor helt op til i dag…

Du kan se flere af disse afsnit på DRs hjemmeside, og det kan varmt anbefales. Det er altid hyggeligt at høre ham fortælle, og han er en yderst berejst mand, som også har haft temaer om togrejser i østen og Amerika. Der er med andre ord lidt for enhver smag, og det er også rart at vide, hvordan Spanien har gjort jernbanen så attraktiv, så mange har droppet bilkørslen, men det kan du alt sammen se mere om, hvis du vælger at kigge på dette afsnit som var 2. afsnit i femte sæson af Ekstreme togrejser.

God fornøjelse med serien, og god weekend til alle bloggens læsere. 🙂

Fortsat god sommer.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.