Artikler er resultatet af research – hvorfor skrotte det?

Jeg har allerede botaniseret om det politiske bag DRs præsentation af sin spareplan ovre på den politiske blog i artiklen DR har offentliggjort sin spareplan. Hvis du er interesseret, kan du klikke på titlen. Så åbnes den i et nyt faneblad. Her i denne artikel handler det om selve den tanke, at DR ikke fremadrettet skal skrive lange artikler på sit website. Det har nemlig allerede affødt en del debat – med rette…

Artikler er nemlig et naturligt resultat af research, og man kan undre sig over, hvorfor man skulle skrotte det?

De fleste læsere har stensikkert set tv-serien Borgen. For eksemplets skyld kan de fleste nok huske, at man lejlighedsvis havde ‘vigtige’ sager, som ikke nåede nyhederne på tv-fladen på grund af redaktionelle prioriteringer. Det er jo flere steder en del af historien, at journalisterne bliver sure på deres redaktør, fordi de føler, at han beskytter magthaverne i sin prioritering…

Et er fiktion, noget andet virkelighed – jeg ved det godt. 🙂

MEN det er stadig et faktum, at man nogle gange HAR lavet en grundig research på et emne, som man vælger ikke at bringe i sin fulde længde (eller overhovedet) på tv-fladen, og det ville være spild af god research, hvis man bare skrottede dette arbejde. Den undskyldning regeringen sikkert ville bruge er nok noget i stil med, at man ikke ønsker at DR konkurrerer med bloggere, men den holder jo ikke i længden, vel? Syv ud af ti blogs handler om mode, parfumer, feriebilleder og et dusin andre emner, men er sjældent seriøse fora for dybdegående analyser. Simpelthen fordi man ville kede sin læserskare til døde, hvis det bliver alt for nørdet.

Man skal desuden huske, at artiklerne også kan SUPPLERE det, der præsenteres på tv. Hvis man skulle gå i dybden med f.eks. Danske Banks hvidvask-problemer i Estland-afdelingen, og ikke måtte supplere med online materiale, kunne man snildt bruge et par timer på emnet. Det ville give en noget anderledes nyhedsudsendelse, hvor selv ikke Detektor kunne gøre det inden for en tidsramme, der kunne fastholde seertallet…

Det kan godt undre mig, at man ikke fra journalisterne er kommet med kraftige indsigelser på dette område, for de må da – om nogen – kende til de prioriteringer, man er nødt til at foretage for at skabe en bred palet nyheder til tv-formatet. Man kunne, med en vis berettigelse, fremkomme med den påstand, at flere nok føler sig truet til tavshed på området lige nu, for hvis man gik alt for hårdt til det politiske system, kan man jo se, hvordan man reagerer.

Det er ikke kønt for demokratiet, når der kommer usaglige argumenter ind i maskineriet. Konkurrence med private medier omkring artikler på nettet er i hvert fald det mindst seriøse jeg har hørt i nyere tid. Der må bedre argumenter på bordet, hvis det skal være troværdigt.

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.