Seks mennesker der har inspireret mig i år

I 2016 skrev jeg artiklen 3 mennesker der har inspireret mig i år, hvor jeg nævnte Søs Marie Serup (politisk kommentator), Maj Wismann (websexolog) og Anja Lysholm (debattør og forfatter). Sidste år skrev jeg artiklen Fire mennesker der har inspireret mig i år, hvor jeg nævnte forfatteren Michael Stig Sørensen, diamanthandler og forfatter Katerina Pitzner, bloggeren Nikita Klæstrup og kropsaktivisten Ida Rud. I år vil jeg nævne seks mennesker, som har inspireret mig gennem året.

Det er altid svært, at sortere folk ud som værende de mest inspirerende, for mange mennesker kan inspirere og motivere deres omgivelser, men alligevel synes jeg, at det er vigtigt bare én gang om året at give en stor tommel-op til de folk som vedvarende har gjort en indsats for andre, og som fortjener, at blive nævnt.

I år er listen derfor som følger:

  • Nybyggerne-dommeren og indretningsstylisten Mette Helena Rasmussen
  • Foredragsholder og forfatter Soulaima Gourani
  • Politikeren og partiformanden for de Radikale, Morten Østergaard
  • Journalist, forfatter og Presselogen-moderator Miriam Zesler
  • Go’ Morgen Danmark værten Steen Langeberg
  • Podcast-host, foredragsholder og teknikekspert Christiane Vejlø

Nybyggerne-dommeren Mette Helena Rasmussen

Du har stensikkert set hende som dommer i NybyggerneTV2. Hun har medvirket i mange tv-programmer, herunder også på Go’ Morgen DanmarkTV2 hvor hun har rådgivet om indretning af specifikke værelser ud fra konkrete cases og udfordringer, ligesom hun også medvirkede i programserien på DR1 med navnet Nyt hjem uden vold, hvor hun hjælper voldsramte kvinder videre i livet efter hun selv havde lignende oplevelser med en ex-kæreste. Det kan du alt sammen læse mere om i hendes interview med ALT for damerne, som kan læses herfra: https://www.alt.dk/artikler/mette-helena-rasmussen-om-parforhold

Du kan hente inspiration fra hendes hjemmeside, som er at finde her: http://retrovilla.dk/

Foredragsholder og forfatter Soulaima Gourani

Citat fra Soulaima Gourani om succesFaste læsere vil huske, at jeg tidligere har omtalt DR2-serien De nye danskere, hvor Soulaima Gourani og Asger Aamund hjalp nydanskere til at se arbejdsmarkedet med nye briller. Senest har Soulaima også fundet tid til, at lave et projekt, der hedder Frem i livet, som varmt kan anbefales. Soulaima er en glimrende taler, og du kan finde flere af hendes optrædender på Youtube samt andre steder online.

Soulaima har en fantastisk evne til at inspirere med sine korte og præcise sætninger, hvoraf mange også kan findes som små grafikker du evt. kan printe og hænge op på dit køleskab for at fastholde fokus og nå dine mål her i livet.

Jeg har tidligere anmeldt en af hendes bøger, Mod til succes, som du kan læse via klik på titlen. Det er en rigtig god bog, som alle kan drage stor nytte af at læse.

Politikeren og partiformanden for de Radikale, Morten Østergaard

Morten behøver vist ingen introduktion. Vi kender ham alle som en humanist, som tør tale regeringen og deres støtteparti imod, og som også har udfordret status quo i oppositionen ved at tale socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, imod, når hun er gået på kompromis med den solidaritet, som normalt kendetegner det danske samfund.

I sommers fik han smæk for at have brugt udtrykket ‘rødbrunt’ om den politiske situation. Det gav en del mudderkastning, som jeg kort nævnte ovre på min politiske blog.

Man kan sige meget om Morten Østergaard. Jeg var selv en af dem, som troede, det ville gå skidt for de Radikale efter Margrethe Vestager blev EU-kommissær, men han er virkelig vokset med opgaven, samtidig med, at det politiske landskab også har ændret sig ganske dramatisk i den tid han har været formand for partiet.

Det er så utroligt inspirerende, at Morten ikke forlader sit humanistiske udgangspunkt i jagten på billige politiske points – og dette også selvom særligt Venstre flere gange har forsøgt at spinne de udtalelser, der kom i kølvandet på besøget i Vollsmose. Det fortjener virkelig en tommel-op at holde fast i modgang! 🙂

Journalist, forfatter og Presselogen-moderatoren Miriam Zesler

Det seneste projekt fra Miriam Zesler var bogen om landsholdsspiller Nadia Nadim med titlen Min historie. Du kan læse min anmeldelse af bogen ved at klikke på bogens titel.

Nu skal det retfærdigvis siges, at hele holdet på TV2 News er fantastiske, men der er nu altid lige den lille ekstra detalje når Miriam går på skærmen, f.eks. at hun tog lilla trøje på den 7. juni, som er Princes fødselsdag. Selvom han døde i april 2016, så er hendes dedikation for hans musik bestemt ikke til at tage fejl af. Der var et indlæg i Ud & Se (som udgives af DSB), hvor hun beskrev mange interessante oplevelser med hans musik, så absolut en dedikeret fan, og Purple Rain er næppe et nummer man går helt galt i byen med, hvis man vil spille noget musik hun godt kan lide. 🙂

Jeg er særligt imponeret over, hvordan Miriam er vokset med opgaven i forhold til at holde chefredaktørerne til den røde tråd i Presselogen de søndage hun er med kl. 10 på TV2 News, og det er altid inspirerende at se de projekter hun engagerer sig i.

Go’ Morgen Danmark værten Steen Langeberg

Ligesom jeg før nævnte TV2 News, så må jeg altså rose hele teamet bag Go’ Morgen Danmark. Det er altid fantastisk, at se enten Mikkel Kryger, Puk Elgaard, Ida Wohlert, Louise Wolff eller Steen Langeberg stå tidligt op, for at vi andre kan få en hyggestund med morgenkaffen før dagen starter…

Når jeg i særdeleshed fremhæver Steen Langeberg, så er det fordi han har en særlig evne til BÅDE at være autentisk og ugeneret på jobbet, og så er han genial til at holde fri når han har fri. Det kan du bl.a. se via hans Instagram-profil, og det synes jeg er en vigtig egenskab i en tid hvor vi alle taler om Work-Life balance. 🙂

Samtidig er han en herre, som tager sin opgave alvorligt. Da Hansi Hinterseer skulle i studiet, bad de om at folk stillede spørgsmål til dem, og jeg var lidt overrasket over, at han faktisk kunne huske, at jeg havde indtalt et spørgsmål på tysk i en video. Jeg var meget spændt på, hvorvidt Hansi havde overvejet en fælles optræden sammen med Helene Fischer. Der kom ingen video på skærmen, men jeg fik alligevel svar da jeg skrev via Instagram, og det synes jeg er kanonflot, at man giver sig tid til at besvare de henvendelser man får…

Podcast-host, foredragsholder og teknikekspert Christiane Vejlø

Faktisk blev jeg spurgt allerede sidste år hvorfor Christiane ikke var med på listen sidste år, og jeg måtte jo sige, som jeg også skrev i starten af denne artikel, at det ikke var fordi Danmarks Elektronista ikke fortjente at komme med. Tværtimod faktisk!

Hun er en kæmpe inspiration, og jeg vil varmt anbefale dig, at tjekke hendes podcast i din iTunes, for hun kommer med rigtig mange gode tanker både i podcasten – og hvis du også læser med på hendes nyhedsbrev, så er der rigtig mange guldkorn at hente om fremtidens trends inden for alt det tekniske.

Hvis du ikke kender Christiane Vejlø, så vil jeg varmt anbefale dig at læse hendes hjemmeside. Det besøg på hjemmesiden vil helt sikkert give dig lyst til at vide mere. Det vil du ikke fortryde, for hun har styr på stoffet. 🙂

Konklusion: alle inspirerer på hver sin måde her i livet

Der er flere, der kunne være kommet med på en liste for i år. Hvis jeg havde lavet en top-ti ville der naturligvis være flere at nævne. Fælles for disse artikler om inspiration er, at jeg mener, vi bør rose dem, der gør en forskel med den måde de opfører sig på. Det gælder både online, på skærmen, i medierne – og alle andre steder hvor folk har en mulighed for at gøre noget positivt på hver sin måde her i livet.

Rigtig god weekend til alle – og husk, at årets julekalender starter i morgen ovre på Julekalenderen for alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.