Så er det i morgen der skal stemmes!

Jeg har skrevet om det et par gange i følgende to artikler: Det er i morgen, der skal stemmes.

Det er i morgen, der skal stemmes.

Billede fra MetroXPress om ny finanslov udskydes til efter valget

MX 16/11 s. 8

Det bliver et vigtigt valg på flere niveauer. Tirsdag kom det i MetroXPress frem, at finanslovsforhandlingerne er sat på pause indtil efter kommunal- og regionsvalget i ‘respekt for valghandlingen’…

Tror vi danskere på dén forklaring?

Politik kan være en grim business, og man får fingrene ned i et morads af dårlig administration, når først der skal ryddes op i den måde, politikerne har handlet med det mandat, vi gennem årene har givet dem. Spørgsmålet er, om ikke det er på tide at sende et signal til politikerne?

Mange politikere håber, at folk stemmer som de plejer. Så kan de nemlig selv sikre deres mandat. Her kan selv den lille protest gøre en kæmpe forskel. Hvis du f.eks. stemmer på en kandidat nederst fra listen, så øger du chancerne for, at der kommer nye mennesker ind i de forskellige råd – uanset om det er til byråd eller regionsråd.

Politikerne siger selv, at kommunal- og regionsvalget ikke har spor med det landspolitiske at gøre. Det sker, fordi de udmærket ved, at de har en begmand til gode for den måde de har regeret landet siden valget i 2015.

Men lur mig, om ikke de vil tage et ‘godt’ valg som legitimering af den førte politik…

Ligesom de vil tage et mindre godt valg som beroende på lokale forhold…

Uanset hvad der sker, så skal der nok være en forklaring – men ALDRIG en undskyldning til befolkningen. Det ville ellers være ganske forfriskende, hvis politikerne gad forholde sig til de bagvedliggende værdier, som ligger bag den måde vi alle stemmer.

Det ville kræve mod og ærlighed – og det er næppe noget vi kan nikke genkendende til i en tid, hvor politikerleden er på sit højeste.

Uanset hvad DU vælger, så skal der lyde et varmt ønske om en rigtig god valgdag til alle i morgen.

Leave a Response