Godt tre uger til kommunalvalget 21. november

Her godt tre uger før kommunalvalget tirsdag den 21. november kan man konstatere, at det KAN blive spændende flere steder i landet – ikke kun i København hvor Anna Mee Allerslev onsdag trak sig fra posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Politik kan være en barsk affære. De store linjer kan du læse mere om ovre på min politiske blog, men langt vigtigere er det, at erkende, at der er TO væsentlige faktorer for politisk troværdighed:

  • Ens personlige troværdighed – er man til at stole på?
  • Ens evne til at forklare sig ordentligt – eller taler man udenom?

Det er to faktorer, som der er stor mangel på blandt mange politikere – om end det for det meste er i det landspolitiske det halter allermest. Dog starter alting et sted, og DR2 forsøgte også at tage snakken i Debatten i aftes. Det kunne godt nok få deltagerne op i mundhuggeri… 🙂

Der er ganske enkelt alt for mange politikere, som slipper af sted med dårlige forklaringer, idet mange af journalisterne slet ikke får stillet de relevante kritiske spørgsmål. Man har en masse påstande, som kastes rundt uden de bliver efterprøvet. Ganske som man også har de sædvanlige formuleringer, som bliver udfordret lige så lidt.

Det har gjort, at politik bliver kedelige gentagelser, og det er faktisk lidt sørgeligt, for det er vores demokrati det hele handler om. Selvom Historien om Danmark for nylig har rullet hen over skærmene på DR, og stadig kan ses på arkivet, så har de fleste glemt, at den frihed vi alle nyder i dag slet ikke er kommet af sig selv. Det har kostet blod, sved og tårer at nå til det punkt hvor vi er i dag. Alt for få værdsætter den indsats der må til for, at vi kan bevare et levende demokrati.

At man så endvidere kan blive noget så trætte af, at vi har de forkerte politikere, som viser et alt for lille engagement i både folketingssalen og i udvalgsarbejdet er mindst lige så vigtigt. Hvis ikke det føles som noget vigtigt, så bør man lade være med at stille op igen. Vi har nemlig brug for folk, som er parate til at løfte opgaverne til fælles bedste – ikke egoister og levebrødspolitikere, som mere vogter egne interesser.

Rigtig god weekend herfra. 🙂

Leave a Response