Ny blog – om kristendommen…

Jeg har længe gået og puslet med tanken om at skrive en Weblog – såkaldt “blog” – om kristendommen. Dette er afstedkommet af mange debatter på bl.a. Usenet [news:dk.livssyn-hierarkiet], diskussioner med familie, venner, bekendte m.v. Det viser sig jo lynhurtigt at mange har et forhold til kristendommen der ikke alene er afslappet, men bestemt også baseret på ren og skær uvidenhed når det gælder selv fundamentale ting.

Prøv blot følgende:

  • Find dokumentation for at ham tømrerdrengen (Jesus) overhovedet har eksisteret. Du finder ingen validering af hans eksistens udenfor det de kristne kalder “det nye testamente”. Salomonsens et-binds leksikon bekræfter dette, ganske som 1911-udgaven af Encyclopedia Britannica.
  • Prøv at læse de kristne skrifter, og bemærk hvor mange gange der skrives direkte anti-semitiske og direkte falske påstande. Sagnlignende historier i stil med den heltemodige tømrerdreng som render gennem templet for at rydde pladsen for handlende – helt uden historisk grundlag. Men for udenforstående med til at understøtte antisemitiske holdninger.
  • Bemærk hvordan en person kan påstå at ville være messias, ganske uden at opfylde kriterierne for dette.

Dette er kun en del af problematikken. Efter at Da Vinci Code [Da Vinci Mysteriet] blev udgivet har påstandene om Dan Brown haglet ned. Hvilken anden novelle/roman har nogensinde fået den samme “modgang”? Kristendommen befinder sig i en krise, og selvom det kan være populært at pege fingre ad de andre – ligesom børn i en børnehave – så må vi ikke desto mindre erkende, at der er en alvorlig risiko for at ondsindede kræfter kunne bruge de xenofobiske kilder i samfundet til ganske afskyelige handlinger.

Derfor synes jeg Bloggen skal skrives. Information er nu engang det bedste værktøj i et civiliseret og demokratisk samfund til at sikre friheden for enhver. Også friheden til de blandt jer der måtte være uenige med mig. Gensidighed i ytringsfriheden.