Behov for ny oversættelse efter godt 30 år?

Da jeg som ung gennemgik forskellige bibelstudier, foregik dette med den udgave som var oversat i 1931/48. Den blev, som bekendt, nyoversat i 1992 – og nu lader det til, at der er brug for en ny oversættelse igen…

Continue reading Behov for ny oversættelse efter godt 30 år? →

TV-serien Tro til salg

Det er en ganske spændende tv-serie på DR. Titlen Tro til salg henviser til, at det er marketingfolk, som tager et frisk blik på fire typer tro: kristendommen, asatroen, islam og buddhismen.

Continue reading TV-serien Tro til salg →

Bogserie jeg varmt kan anbefale

Første bog i serien Firmaet Jesus Kristus af Nick Messenger
Forsiden af første bog i serien

Da jeg sidste uge skrev anmeldelsen af de første to bøger fra Nick Messenger, ville jeg egentlig også have nævnt bogserien Firmaet Jesus Kristus her på bloggen. Det glemte jeg, og kom først i tanke om det, da jeg opdaterede mine blogs til WordPress 5.7.

Continue reading Bogserie jeg varmt kan anbefale →

Kirkebøgernes rolle

Det har været en meget lang tradition, at folkekirken står for registreringen af navne her i landet. Man KUNNE argumentere for, at det var en forældet funktion i en tidsalder, hvor vi for længst er gået over til et cpr-register. Et ægtepar er for nylig kommet i konflikt, fordi de ikke vil have, at deres barns navn registreres i folkekirken.

Continue reading Kirkebøgernes rolle →

Kirkeligt arbejde der bløder under coronakrisen

Den 17/4 kunne Kristeligt Dagblad fortælle, at det kirkelige arbejde bløder. Det fik mig til tastaturet, for intentionen var ganske tydelig: man ønskede en hjælpepakke, og selvom hensigten kunne være nok så sympatisk, så lugter det også lidt af rendyrket lobbyisme.

Continue reading Kirkeligt arbejde der bløder under coronakrisen →

Debatten om kirkeåbning under Påsken

Det er gået lidt frem og tilbage på området. Først var man ved at lempe på kriselukningen af kirkerne under corona-krisen, men efter protester fra biskopper og præster, trak man heldigvis i land, og bevarer dem lukket under Påsken…

Continue reading Debatten om kirkeåbning under Påsken →

Menighedsråd med samarbejdsproblemer?

Det kan næppe undre, at Kristeligt Dagblad i dag kan berette om samarbejdsproblemer i flere af landets menighedsråd. Det ligger ligesom i menighedsrådets DNA, at man godt nok opnår valg via ‘fredsvalg’ i flere sogne, men også, at de økonomiske udfordringer giver sine problemer, når forskellige folk vil prioritere på hver sin måde.

Continue reading Menighedsråd med samarbejdsproblemer? →

Den amerikanske valgkamp

En af de ting, som danske medier ikke har fokuseret nær så meget på er Trumps forsøg på, at få de kristne fundamentalister med i sin kampagne. En del såkaldt pro-life folk bruger i denne tid meget energi på Twitter til at markere sig omkring modstanden mod aborter.

Continue reading Den amerikanske valgkamp →

Fortsættelse af TV2-serien Guds bedste børn

Som faste læsere vil huske, så skrev jeg i starten af året en artikel her på bloggen om TV2-serien Guds bedste børn. Nu har lederen af The Last Reformation ifølge Kristeligt Dagblad søgt asyl i USA under påstand om religiøs forfølgelse her i landet…

Continue reading Fortsættelse af TV2-serien Guds bedste børn →

God påske til alle

Uanset om du fejrer påske, eller bare tager det som en forlænget weekend, så skal der herfra lyde et varmt ønske om en god påske til alle.

Continue reading God påske til alle →