Negative renter og indtjening på strømforbrug – helt gak!

Det er helt gak, at man gennem flere år har fået negative renter ved indskud over et vist beløb i banken, og senest har man også hørt om, at elpriserne var negative, så man rent faktisk kunne tjene penge på at bruge strøm…

Man talte for flere år siden om, at man skulle til at omskrive økonomibøgerne, men jeg tror næppe nogen havde forestillet sig den forvirring, som nyere økonomisk historie har haft både på vores mindset, men sandelig også i forhold til skævheden i vores samfund.

Til den som har skal mere gives…

Ovenstående udtryk, som rent faktisk stammer fra bibelen er noget af en omvendt Robin Hood. Tanken om, at man skulle kunne låne enten rentefrit eller til renter som var mindre end inflationen er så himmelråbende vanvittigt, at jeg savner ord for det. Når de grådige i forvejen er egoister, så bliver det bestemt ikke bedre af, at man ligefrem giver folk et incitament til at gældsætte sig.

Når private opsparere så samtidig heller ikke kunne få renter af at sætte pengene i banken, så går det mindst lige så galt. Alle dem, som ved, at dette er dumt med dumt på forholder sig tavse. Mange af dem har nemlig indtjeninger, som gør, at de kan spekulere i det – og dermed forstærkes egoismen i vores land…

Førstegangskøberen er udfordret på ejermarkedet

Det er ren logik, at mange slet ikke har råd til at komme ind på ejermarkedet, når det gælder boliger. Man skal enten arve sig til en formue eller være yderst sparsommelig gennem mange år for at have udbetalingen, når mange boliger har været på himmelflugt, godt hjulpet på vej af medier, som har talt priserne op ved flere lejligheder.

Værst er det, når man den ene måned hører om stigninger i priserne, og dernæst måneden efter et fald i boligsalget. Man er ubevidst med til at blæse til det bål, som gør, at dem som skal UD af et boligmarked kan høste store (skattefri) gevinster, mens man – når man skal IND på markedet – skal gældsætte sig ret voldsomt. Den største vinder? Ejendomsmægleren…

Der kan skrives tykke bøger om dette emne. Det vil jeg undlade, for emnet er egentlig ikke særlig opmuntrende. Jeg vil hellere fokusere på alt det positive og sjove, men nogen skal samtidig hejse flaget, når tingene er ved at køre af sporet. Vi har set det før, og der er en alvorlig risiko for, at bunden går ud af markedet med talrige de facto teknisk insolvente familier til følge.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.