Hvordan man håndterer negative mennesker

Da jeg her til formiddag sad og kiggede mit podcast-feed igennem, kiggede jeg lidt på anmeldelser af forskellige podcasts. Det var, for at sige det pænt, en blandet fornøjelse…

Det er helt fair, at nogle ikke bryder sig om et bestemt podcast. Hvis man synes man, som en af de få, har brug for at klikke på én stjerne, så er det fair nok.

MEN – og der er altid et men! – har nogen virkelig brug for at skrive en kommentar som fx ‘luk DR’ til podcasten Genstart? Er det virkelig det nye sort for tastaturkrigere, at man lige skal smide en sviner? Jeg forstår det ganske enkelt ikke…

Konstruktiv kritik kan bruges til noget

Hvis man har konstruktiv kritik, så burde det være muligt at formulere sin kritik konstruktivt, så den kan bruges til noget. At lade sin vrede over en bestemt organisation gå ud over et podcast som Genstart, er at ramme forbi skiven i min bog. Jeg indrømmer gerne, at jeg fandt podcasten mens Knud Brix var vært, og selvom jeg var lidt ked af, han forlod DR, så er Simon Stefanski absolut en mindst lige så dygtig journalist. Det er ikke alle podcast-afsnit jeg lytter til ende, men det handler mere om, at prioritere sin tid. Hvis jeg bliver klogere, så kan jeg ikke være den eneste her i landet, som får noget ud af denne podcast, vel?

Hvis vi kigger på de i alt 3223 vurderinger i skrivende stund, så fordeler de sig på 2605 lyttere, der giver de fulde fem stjerner, mens 191 giver en-to stjerner. Det taler sit eget tydelige sprog. Folk er glade for Genstart. Hvis man er blandt de få, der ikke bryder sig om formatet, så må det bedste råd være, at surfe videre. Der er SÅ mange andre podcasts, man kan dykke ned i uden at behøve at svine nogen til.

Et par andre eksempler fra podcast-universet

Podcasten Skiftet, som bestyres af Flemming Møldrup, vi alle kender fra tv-serien Kender du typen? med Anne Glad som den anden del af livsstilsekspert-duoen, har i skrivende stund 95 vurderinger. 69 giver de fulde fem stjerner. 10 har givet en stjerne, mens kun én har givet to stjerner, og resten (de 15) har givet tre-fire stjerner.

Podcasten Borgen Unplugged, som har Thomas Qvortrup og Lars Trier Mogensen som værter, har i skrivende stund 1172 vurderinger. 1009 giver de fulde fem stjerner. 89 har givet fire stjerner, mens 74 har givet en-tre stjerner.

Du kan sikkert også selv se mønsteret. Der er bare nogle, som lige skal markere, at de ikke bryder sig om en bestemt podcast. Det er helt fair, men samtidig lidt morsomt, at man ikke har den grundlæggende dannelse, at man bare surfer videre til noget andet, som falder mere i ens smag.

Smag kan, som bekendt, ikke diskuteres. Vi kan ikke være venner med alle. Uanset hvor godt, vi opfører os over for andre, så VIL der være nogle, der ikke bryder sig om os. Sådan er det også i blog-universet. Nogle vil helst læse om makeup og mode, mens andre er mere til boligindretning. Jeg har ikke de personer som målgruppe. Vi må gerne stå ved hvad VI interesserer os for, og dermed fravælge andre ting. Det skrev jeg fx om i denne artikel, jeg skrev for snart fire år siden: Vær dig selv – på den gode måde.

Som jeg skrev for lidt over tre år siden, så opfatter jeg min blog som en slags digital dagbog. Alle vil nok huske, at mange arkiverer tanker i en fysisk bog, så er bloggen for mit vedkommende et område, hvor der causeres om både stort og småt. Nogle kan lide det, og følger løbende med, mens andre surfer videre. Sådan må det være, og det lever jeg fint med. Mine tanker vil gøre nogle nysgerrige, men jeg nærer ingen illusioner om, at alle har samme smag og/eller mening om tingene her i livet. 🙂

Spred glæde og smil – det koster gratis

Når jeg således skal runde det hele af, så handler denne artikel egentlig bare om, at minde os alle om, at vi selv er nøglen til mindre polarisering i samfundet. Vi har et valg hver morgen, når vi står op. Vi kan enten stræbe efter at være jordens største r*vhul, eller vi kan stræbe efter at få mindst et af de mennesker, vi møder, til at få et smil på læben. Folk der følger med på min blog vil næppe blive overrasket over, at jeg anbefaler det sidste.

Det koster ikke spor, at sprede glæde. Tænk over, at DU måske gør den store forskel for et menneske, som går og kæmper med noget privat. Det at DU viser interesse kan skabe positiv energi i en mørk tid for den pågældende. Hvis ikke det er en livsmission, der er værd at følge, så ved jeg ikke hvad der skulle være bedre…

Fortsat god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.