En mild vinter – både godt og skidt

Jeg tror vi er meget få, der klager over en mild vinter. Det er behageligt, når temperaturerne ikke dykker til -16. Omvendt har vi flere steder i landet en udfordring med rotter efter vilkårene for formering har været ganske gode for rotterne siden 2018.

Det er klart, at alle medaljer har både for- og bagsider. Alting har en effekt, og det får mig ikke til at ønske en mega hård vinter, at det vil gavne rottebestanden. Rotterne kan man sikre sig imod med ordentlige vandlåse, men noget, som er langt mere ubehageligt om sommeren er så sandelig myg og hvepse.

Bierne har til gengæld den store gavnlige effekt, at de sørger for bestøvning af vore planter, og leverer honning. En zoolog kunne sikkert supplere med mange flere gavnlige virkninger. Min interesse som lægmand er blot at nyde naturen på dens præmisser. 🙂

Der MÅ komme en hård vinter snart

Hvad der til gengæld står statistisk uimodsagt er, at der MÅ komme en hård vinter snart. Jeg husker selv da en kollega og jeg stod og hakkede is på både et lokomotiv og en dobbeltdækker i 2012. Dengang fik vi en vinter med sne til midt på skinnebenet, og den sad fast på alt der var i berøring med vejret.

Om det så var -8 eller -10 husker jeg ikke. Jeg husker bare hvor sjaskvåde vi var efterfølgende, og hvor meget arbejde der lå i at få lavet et omløb dén dag.

Det er den slags man kan grine af bagefter – når opgaven ER løst. 🙂

Nu er vi godt i gang med det nye år, og har klaret det meste af januar måned. Februar kan stadig nå at overraske os, men det bedste af det hele er i hvert fald, at det begynder at blive lysere, og i skrivende stund skinner solen så fint. Det er slet ikke så tosset…

Fortsat rigtig god søndag til alle bloggens læsere.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.