Windows 11 på vej

Det var et smadderhyggeligt besøg af min nevø og hans kæreste søndag eftermiddag, og jeg hørte en nyhed, jeg ikke havde hørt før. Windows 11 er på vej.

Bedst som jeg havde fået den opfattelse, at Microsoft nu satsede på Windows X (10) som fast holdepunkt, så er det for nylig blevet afsløret, at de arbejder med en ny version af operativsystemet, nemlig Windows 11.

Styresystemet stadig i beta

Da styresystemet stadig er i beta, kan vi ikke vide helt præcist, hvordan den endelige version kommer til at se ud, men den foreløbige oversigt jeg har linket til ovenfor er interessant…

Jeg kan godt se fornuften i ny versionering, og så alligevel giver det ikke helt mening endnu. Den forklaring mangler vi, og jeg er helt sikker på, at Microsoft nok skal opbygge en samlet beretning, vi alle vil kunne forholde os til, når tiden kommer.

Rent sikkerhedsmæssigt er der ingen tvivl: Windows 11 bliver fokuseret på sikkerhed. En væsentlig pointe i en onlineverden, hvor internet har fået en så fremtrædende rolle, som vi kender den i dag.

Det bør snart være helt slut med 32-bit programmer

Uden det skal blive langhåret her på bloggen, så må vi bare konstatere, at 32-bit programmer længe har været uddaterede. Det er ren dovenskab, når man ikke har overført sine programmer til ren 64-bit for længst. Vi ved alle, at flere bånd blev kappet, da Windows 10 kom på gaden, herunder adgangen til ‘rene DOS-programmer’ – og ingen har savnet dem, vel?

På samme måde må vi bare konstatere, at det for almindelige brugere kan være et mareridt at finde sine programbiblioteker, når der netop er både et bibliotek med navnet Programmer og Programmer (x86).

Et styresystem er ikke stærkere end dets svageste element. Det er en erkendelse, som alle programmører altid må forholde sig til, og derfor ER det vigtigt, at man engang imellem foretager en endelig oprydning, og bringer alle elementer helt á jour. 🙂

Alle ønskes en rigtig god uge.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.