30 år siden den første version af Linux blev frigivet

Ifølge Wikipedia er det i dag 30 år siden, at den første version af det gratis operativsystem Linux blev frigivet. Det skete 17. september 1991.

Jeg har hygget mig en hel del med at lære Linux at kende. Det er et operativsystem med mange muligheder. Når man tænker på, at det er gratis, så er det lidt tankevækkende, at det var så driftssikkert som det var længe inden Windows blev det. Alle der havde arbejdet med Windows XP vil huske den blå skærm – blandt venner kendt som BSD, Blue Screen of Death. ‘Du har udført en ulovlig handling’ blev teksten i adskillige vittighedstegninger, fordi alle kendte frustrationen.

Der er sket en hel del inden for IT

Det tåler ingen sammenligning, når man i dag kigger årtier tilbage, når det gælder IT.

Det vi i dag synes er state of the art vil om få år være håbløst forældet. Det er både godt og skidt. Det ærgelige er, de mange ressourcer man skal bruge på hardware for, at kunne køre de nyeste systemer. Her var Linux fænomenal, fordi du kunne genbruge maskiner, som ikke længere kunne følge med på Windows-platformen, og genbruge dem til mindre krævende opgaver på en Linux-kerne. 🙂

I dag skal der lyde et kæmpe tillykke til Anne Louise Hassing, som bliver 54. Du vil garanteret huske hende, hvis du så Krøniken, dengang den løb henover skærmen…

Rigtig god weekend til alle læsere af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.