Reklamer for elbiler uden ladekabel inkluderet…

Jeg kunne ikke helt lade være med at trække på smilebåndet, da jeg så en reklame for Opel. At ville sælge en elbil, hvor ladekablet er ekstraudstyr ligner, at ville sælge en benzinbil uden tank…

Jeg er godt klar over, mange producenter gør det. Bilreklamer viser ofte biler med ekstraudstyr, og det kan godt undre, at Forbrugerombudsmanden ikke for længst er gået ind i de sager. Vi er som forbrugere omgivet af en masse reklamer, som gerne vil sælge os en masse ting, og hvor ‘alle kneb gælder’ synes at være opskriften, man arbejder efter.

Det er bare ikke i orden

Det er bare ikke i orden. Dengang jeg gik på HHX lærte vi, at man skulle være ærlig i sin markedsføring. Det handlede dels om troværdighed, men så sandelig også, at forbrugerne skulle kunne sammenligne priser på en fair måde. Det kan synes som om 1989-1991 er en evighed siden, men jeg skulle mene, at princippet er tidløst!

Man kan se tendensen, når man tager til udlandet. På Kreta starter man med et ‘gebyr’ pr. person der går ind på en restaurant flere steder, som selvom det vist kun var 0,5€ da vi besøgte landet, stadig er noget, der lander oveni prisen. Det ville nok blive taget noget ilde op, hvis man så noget lignende herhjemme, da vi har priser, hvor alt er inkluderet på vores menukort.

“Alle andre gør det” er ingen undskyldning i min bog

Det er ikke noget argument, at “alle andre gør det” i min bog. Vi skal have ærlig kommunikation på alle områder, inklusive tv-reklamer.

Det er ikke kun bilbranchen, der bruger dette trick. “Priser fra xxx” eller “vilkår gælder” er andre formuleringer, hvor man nogle gange får sig lidt af et chok, når man besøger virksomhedens hjemmeside, og opdager, at man enten skal flyve kl. bæ om morgenen for at få den billige pris, eller være medlem af en bestemt forening for at få del i det konkrete tilbud. Tidligere var det mest mobilsalg, der var de onde drenge i lokalet. Meget har ændret sig, fordi der ikke bliver slået ned på de skred, der er sket…

Alle læserne af denne blog ønskes en rigtig god weekend. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.