Ironman på Antarktis

Da Go’ Morgen Danmark her til morgen kunne berette om en ung herre, som for nylig har gennemført en Ironman på Antarktis, så kan man ikke andet end trække på smilebåndet. Dels fordi det er imponerende, at nogle vil udfordre sig selv SÅ voldsomt, men også fordi tanken om, at cykle 180 km gennem sne og is lyder helt vanvittigt.

Jeg har tidligere haft en kollega, som gennemførte en Ironman inde i København. Han var kæmpesej, og var kun et lille kvarter fra sit eget mål. Han indrømmede bagefter blankt, at han knap kunne gå i dagene efter, og at han KUN gennemførte, fordi vi var mange, der heppede via appen dengang.

God grund til det kaldes ekstremsport

Halv- og helmaraton er i den milde ende i forhold til nogle af de ekstreme sportsgrene. Jeg har kæmpe respekt for, at folk sætter sig nogle mål her i livet, som de så gennemfører.

En af nøglerne til forståelsen af den slags sport er den viden, at vores hjerne er det vigtigste værktøj. Vi omgiver os til daglig med mange – selvpåførte – begræsningsninger, og det er netop dette, som udøvere af ekstremsport rykker til.

Der er nogle eksterne faktorer, man ikke selv kan styre. Svømning i saltvand, der er -0,9 grader koldt KAN medføre fysiske reaktioner, der også kaldes kuldechok. Du kan træne dig til meget, men du kan aldrig forudsige hvad der sker den dag du indleder en svømmetur i det ekstreme vejr.

Nu hvor huerne tages på

I denne tid tages der huer på efter endt uddannelse, og det minder også en smule om de strabadser andre oplever med sport. Folk har i hvert fald gjort en indsats for enten at tage en STX-, HTX-, HHX-, HF- eller anden hue på. De har udrettet noget, og bestået eksamener med et gennemsnit, der gør, at de nu kan drage videre i livet.

Det skal man bestemt fejre, og det får de unge mennesker også lov til, efter politikerne besindede sig, og erkendte, at studenterkørslen nok ikke var så smitsom som først påstået… 🙂

Det er vigtigt, at fejre enhver succes – og flere års fast dedikation til det at blive klogere fortjener så absolut at blive fejret. Hvis ikke der var denne nysgerrighed og lyst til, at blive klogere, ville vi få et fattigere samfund. I det perspektiv er det vigtigt, at anerkende energien hos de unge mennesker.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.