Ligestilling og rummelighed er ingen global selvfølgelighed

Som alle nok efterhånden har opdaget, så er det ved at gå rigtig galt i Afghanistan. Taliban er ved at have overtaget landet, og jeg er næppe den eneste, der frygter, at ligestillingen som var på vej, vil blive rullet tilbage…

Det er aldrig sjovt, når en strategi slår fejl. Ingen har rigtig lyst til at erkende fejlene, og dermed mindskes chancen for, at vi lærer af de fejl, der er begået. Intet nyt under solen, som man siger.

De næste uger kommer til at afgøre meget for landet. Det vil være rigtig synd, hvis det igen ender med, at kvinder ikke får friheden til uddannelse. Hvis kvinder igen skal være ‘andenrangsmennesker’ som de var før NATO valgte at gå ind i landet. Ligestilling og rummelighed over for nye tanker er ingen selvfølge. Det kræver en anstrengelse, at anerkende, at vi alle er forskellige. Vi KAN ikke være enige om alt, og engang imellem er noget af det bedste, at nogen rent faktisk GIDER udfordre status quo.

Tiderne skifter

Det er ikke så længe siden, at vi hørte at Taliban og ISIS nærmest var neutraliseret, men det viste sig at være det rene fis, for nu at sige det pænt. Kræfter som både i Syrien og Afghanistan arbejder for en radikal version af en islam, som mange muslimer bestemt ikke sætter pris på, for ellers var de næppe flygtet, vel?

Politikerne har haft endog meget svært ved at lytte til eksperter, som for længst har advaret om, at vi trak os ud på det forkerte tidspunkt. Tropperne i både militæret og politiet var ikke trænet ordentligt i forhold til at styre landet i en mere positiv retning. Kampgejsten er ikke for et forenet land, men stammekultur, som nu river landet fra hinanden.

Ens hjerte bløder, når man ser den slags, og især fordi det virker nærmest dumstædigt, når man end ikke vil overveje, at erkende, at man har begået en fejl i denne proces.

Fremtiden vil vise hvad der sker, men håbet svinder, for hver dag styrkes platformen for mennesker som ikke vil det fælles bedste, men alene sikre egen magt i Afghanistan. Det kunne jeg godt have formuleret endnu skarpere, men det vælger jeg ikke at gøre, fordi jeg stadig tror på, at der MÅ findes nogle politikere, som har modet til, at trække i håndbremsen og ændre kursen…

Rigtig god dag til alle læsere af denne blog, og husk, vi aldrig må tage friheder for givet. Vi skal huske at passe godt på hinanden, og sikre rummeligheden i samfundet. Både lokalt, og bestemt også globalt…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.