Så slutter EM i fodbold i aften

Det er ingen hemmelighed, at jeg håbede på en finale mellem Danmark og Spanien. Det havde været godt, at nå frem til en finale i fodbold. Det endte som bekendt anderledes, da det i aften er England og Italien, som skal afgøre EM i fodbold.

Alle har en mening om fodbold. Alle har deres favoritter, og sådan er det bare med fodbold. Vi bør fejre alt det gode ved fodboldsporten – sammenholdet, glæden ved en fair kamp, og så, at der engang imellem opstår nogle fænomenale situationer, som ingen havde forudset.

Lige fra jeg var en helt ung knægt, var det den italienske målmand Dino Zoff og den franske fodboldspiller Michel Platini, jeg særligt husker. Platini var altid farlig, når han sparkede frispark lige uden for et straffesparksfelt…

Danmark kan godt være stolte

Som jeg skrev forleden, så spillede vi et rigtig godt EM. Da Christian Eriksen faldt om i første kamp var der ingen der troede vi ville nå semifinalen. I dét lys skal vi ikke ærgre os, men derimod se frem imod VM.

Et VM som denne gang satte en vigtig ting på dagsordenen, nemlig arbejdsvilkårene for de arbejdere, som skal bygge de stadions hvor kampene skal spilles.

Ingen tør kritisere Qatar…

Qatar har bestemt ikke gjort noget pænt ansigt, når det gælder arbejdsmiljø. Det burde politikerne løfte i de internationale fora, men her viser der sig lidt af en svaghed hos mange politikere. De bekymrer sig mere om, at blive genvalgt, og få penge i donationskasserne end at løfte de ‘svære’ sager. Der er næppe ret mange stemmer i det, og så forsvinder interessen. Det er SÅ typisk, og det er en af grundene til, at politikerlede ikke kun er et dansk begreb.

Mange lande oplever, at unge menneskers lyst til at gå ind i politik er mindsket gennem årene. Der er ganske enkelt for meget arbejde i at komme ind, og bagefter for lidt resultater i manges optik.

Dén virkelighed fortsætter, fordi vi har visionsløse politikere, som ikke råber vagt i gevær. Ingen tør rokke for meget ved båden, fordi flere af partierne har adopteret topstyringen som ledelsesform. Nye ideer forsvinder længe inden de kan blive til virkelighed, og dermed mistes chancen for, at politik virkelig kunne gøre samfundene bedre på alle planer.

Anyway, god fodboldkamp – og fortsat god søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.