Filmen Druk – tillykke med Oscar

Først og fremmest stort tillykke til Zentropa med den vundne Oscar. Filmen Druk (Another Round) var ikke min favorit, og det til trods for, at filmen har mange gode skuespillere på listen. Det fortæller bare, at ikke alle er i målgruppen for filmen…

Vi var to ud af tre, der faldt i søvn til filmen. Om det så skyldes træthed eller filmens sløve start skal jeg ikke kunne sige. Det er sket før, at film som ikke har vundet den eftertragtede pris har været kassesucceser, og jeg skal ikke tage noget fra filmen, bare fordi den ikke faldt i min smag. Jeg holder fast ved det positive, og det er da, at folkene har skabt en succes på den internationale filmscene.

Jeg er selv til mere actionprægede film, men gav den en chance fordi anmelderne havde givet den så mange roser.

Husker du Bogart med Ole Michelsen?

I gamle dage havde Ole Michelsen – far til den landskendte model, Trine Michelsen, der gik bort i en alt for ung alder – DR-programmet Bogart, hvor der blev anmeldt film. Der var film, der fik kæmpe roser, og som for os lægfolk var noget langhåret noget, som man tydeligvis skulle have mere ‘filmteknisk’ forståelse for, at værdsætte end jeg kunne mobilisere.

Sådan er det med målgrupper. Vi er alle forskellige, og jeg håber for Zentropa, at den får kassesucces i biografer og streaming. Dansk film har lavet så meget godt, at der er rigelig at vælge imellem.

Dansk film er blevet en kæmpe industri. Det er en god ting, for vi kan en hel del, præcis som på serieområdet. Hvem husker ikke Borgen eller Krøniken? Fiktion og historie i en skønsom blanding, som alle kan nyde uden de store anstrengelser for, at fange budskaberne. Og så alligevel serier, som fanger, fordi de netop er folkelige.

Vild med streaming

Jeg er vild med streaming. Det vil faste læsere også have bemærket. Serier som New Amsterdam, Bosch, SWAT, 9-1-1 og Den som dræber har alle deres klare kvaliteter.

Jeg hylder princippet om, at film får anerkendelse fra en uafhængig jury. Det må være en rigtig fed fornemmelse, når folk, der ved noget om industrien giver anerkendelse for det arbejde, man har lavet. En film bliver hverken bedre eller dårligere af at vinde eller blive nummer to. De har stensikkert deres publikum, og vi har alle prøvet, at starte en film, og så finde ud af undervejs, at det var ‘bare ikke lige mig’. Præcis som når vi så falder for en serie, vi aldrig ville have troet ville være SÅ spændende.

Jeg var skeptisk da jeg første gang hørte om Suits, men jeg skal da lige love for, jeg var fanget fra første afsnit. De første sæsoner af Lucifer var også geniale, men seneste sæson var lidt af en skuffelse for mig. Det gør jo ikke Lucifer er dårlig – det er nok bare målgruppen der skifter, når forfatterne i min optik laver om på konceptet. 🙂

Alle læserne ønskes en rigtig god dag herfra.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.