18 år siden Københavns Metro åbnede med M1 og M2

Jeg kunne huske, at der var noget specielt ved datoen, men ikke hvad det var, så jeg måtte lige en tur forbi Wikipedia. Her læste jeg, at M1 og M2 – de første ruter af Københavns Metro åbnede i 2002 på denne dag.

Københavns Metro er en vigtig del af den offentlige transport i hovedstadsområdet, udover det eksisterende s-tog og alle busserne. Da man første gang hørte om tankerne, var mange skeptiske. Hvad skulle det dog til for, men virkeligheden har – som så ofte før – overhalet fiktionen.

Tankerne omkring Storebæltsbroen

Vi så det jo også dengang man planlagde Storebæltsbroen. Påstandene gik fra, at det var det rene spild til hvad man dog skulle gøre, når man ikke fik den ulideligt stærke kaffe på Storebæltsfærgen. Alle havde en mening om det, men da først Storebæltsbroen var etableret, blev det en kæmpe succes, og ingen savner længere Korsør-Nyborg færgen, vel?

I dag vil alle åbent erkende, at Storebæltsbroen er en vigtig grund til, at man i dag godt kan pendle fra den ene del af landet til den anden. Man kan altid diskutere PRISEN på den offentlige transport, men det er en politisk prioritering, som ingen rigtig tør love for meget om. Vi så det før valget i 2011, da Helle Thorning-Schmidt blev statsminister, hvor Villy Søvndal fik nallerne i maskinen, da SF dengang havde foreslået en prisreduktion på 40%, som ikke blev til noget…

Jeg har sjovt nok ikke selv benyttet metroen endnu, og det kan egentlig godt undre, når jeg her til morgen ser, at den nu har eksisteret i 18 år, men den tid kommer nok en dag. Vi er alle vanedyr, og jeg har nok tænkt mest på bus og s-tog, når jeg har bevæget mig i hovedstaden. Men den dag jeg får en rute, hvor Rejseplanen nævner metroen, så får jeg da fornøjelsen af at prøve den også. 🙂

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.