Hadefulde tilråb må stoppes!

Man kan kun håbe, at Lyngby-spilleren André Riel får sig en seriøs tænkepause under de fem dages karantæne efter de homofobiske tilråb, vi her til morgen kunne høre om på TV2-nyhederne.

Det hører ingen steder hjemme, at man kommer med hadefulde tilråb, uanset hvilket kort man bliver idømt. Der mangler disciplin i fodbolden, og de fodboldfans, som ikke kan tåle, at høre det klare budskab trænger til et grundigt eftersyn af egne fordomme og adfærd, for det BURDE være sådan, at sport var et frirum fra den dårlige tone man i forvejen ser alt for bredt.

Gamle jokes i gamle dage

Vi kender alle den humor, der herskede dengang man fx optog Olsen-Banden. Når bandelederen Egon Olsen (spillet af Ove Sprogøe) kaldte folk for ‘elendige amatører, lusede socialdemokrater m.v.‘ så var det et blandt flere tegn på en antikveret humor.

Vi kan alle grine af disse ting, men samtidig burde vi kunne erkende, at vi godt må hæve os over niveauet med skældsord. Der bør ikke gå børnehave i adfærden bare fordi man taber en kamp – og det har været et problem, at nogle fangrupper slet ikke vil høre tale om den negative påvirkning, de har haft med denne kultur.

Jeg nævner det tit, og gentager det gerne, men vi skal tilbage til dengang, hvor vi var kendte som Roligans, som modsvar til den Hooligan-kultur engelske klubbers fans havde. Vi blev verdenskendte for, at vi kunne feste med vinderne, når vi tabte. Det er den ånd, der også identificeres som good sportsmanship!

God opførsel bliver aldrig umoderne

Det vil aldrig blive umoderne, at opføre sig ordentligt. Det burde i hvert fald aldrig blive det, og dem, der gerne vil forsvare adfærden trænger til et serviceeftersyn med indadrettet fokus på egne værdier.

Det er så moderne, at friholde nogle grene, og bare kalde det passion, men passion er aldrig rettet negativt mod andre, men derimod engagement FOR en sag eller en klub. Når først det viser sig som negativ adfærd over for andre, så er der noget galt.

Derfor er det positivt, at man sanktionerer den dårlige adfærd, og det vil være godt, når den negative adfærd en dag helt forsvinder, så man som forælder kan tage sine børn eller børnebørn med på banen uden, at man behøver frygte for egen sikkerhed.

Afslutningsvis skal der lyde et stort tillykke med dagen til børnenes mor, ex-konen, som i dag fylder 42.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.