Ny politisk sæson åbner i morgen, når Folketinget officielt genåbner

Det er en fast tradition, at Folketinget officielt starter en ny sæson den første tirsdag i oktober. Det har indflydelse på administrationen, at man gør status én gang om året. Selve åbningen vil blive behandlet ovre på den socialliberale politiske blog.

Vi har gennem mange år hørt påstanden om, at folketingets medlemmer har en lang sommerferie. I år har coronakrisen tydeliggjort, at der bestemt ikke har været fire måneders sommerferie. Der er formelt set tale om en mødefri sæson, men folketinget er bestemt IKKE lukket… 🙂

Vigtigste parameter: amerikanernes valg 3. november

Det kan ikke undgås, at det politiske arbejde lever lidt i skyggen af noget, der er langt vigtigere for stabiliteten, både økonomisk og politisk, nemlig amerikanernes valg 3. november.

Det er klart, at vi, der diplomatisk kunne betragtes som politik-nørder, er klar over, der er stor forskel på, hvorvidt Trump opnår genvalg, eller den tidligere vicepræsident Joe Biden vinder valget.

De økonomiske markeder kan i den kommende måned blive påvirket, hvis flere end selve præsidenten bliver smittet af coronavirussen. Vicepræsident Pence er hidtil gået fri, men alle kan regne ud, at det kan ændre sig.

Folketingssæson 2020/2021 med vigtige udfordringer

Miljø og klima er stadig en væsentlig udfordring. Man kæmper lige nu med at få styr på sit parlamentariske bagland hos Socialdemokraterne. Kan man få støttepartierne til at bakke klimaplanen op, eller må man erkende, at oplægget hidtil er for svagt?

Alle taler forskning, men færre taler finansiering af denne forskning på et kvalificeret grundlag. Man har en tendens til vanetænkning, hvor visse hellige køer bare ikke må slagtes. Løsningerne skal helst friholde landbruget for at få støtte fra Venstre, og bilparkens fornyelse vækker negative toner på grund af det omkostningstunge i at ændre på registreringsafgifter og vægtafgifter…

Der er med andre ord rigelig at tage fat på – på mange områder. Det vil alt sammen blive behandlet ovre på den politiske blog. Jeg vil i år tilstræbe, at komme med så få politiske kommentarer som muligt på denne blog, men kan ikke helt undgå, at der måske falder en enkelt bemærkning eller to. 🙂

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.