Når bureaukrati ødelægger den grønne omstilling

Det var ganske tankevækkende når vi i påsken kunne høre, at man er godt i gang med at smadre den grønne omstilling i kommunalt regi på grund af bureaukrati. Når et solcelleanlæg skal have sit eget selskab kan det godt undre, hvis der skulle være krav om en revisor, når man i andre sammenhænge har forsøgt at lempe kravene til virksomhedsopstarter.

Her tænker jeg både på de såkaldte IVS – Iværksætterselskaber – men også på de løbende diskussioner, der har været gennem årene om kapitalkravene for de enkelte selskabsformer.

Det siger sig selv, at hvis man KUN har ganske få bilag, så kræver det ikke en revisor at bogføre de poster, der har været i løbet af et år. Hvis man VILLE den grønne omstilling kunne man lynhurtigt lave en vejledning for området, helt som man kender det ifm. §60-selskaber, hvor man for nylig diskuterede kompetencen for brandsikring ved festivaler fra folketingets talerstol.

Det er bare IKKE i orden, hvis miljøet betaler for bureaukratiet!

Når vi risikerer, at anlæg, der allerede er monteret, ikke kan komme i brug, fordi det ganske enkelt ikke kan betale sig at hive energien ud af solen, så BURDE det have vækket flere ministre – og i hvert fald de menige folketingsmedlemmer! Det gør mig rigtig skuffet og ganske harm, at vi her i landet ikke formår at plukke de lavthængende frugter til gavn for HELE samfundet..

Kom dog ind i kampen, kære venner. Det haster med en løsning på dette område.

Rigtig god dag til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.