Ligestilling – lang vej endnu

Der er en meget vigtig konstatering, vi ikke kan undgå at bemærke, hvis vi er vågne. Vi praler gerne med, at der er ligestilling her i landet, men virkeligheden er stadig en helt anden.

To partier har ikke haft kvindelige formænd

Hverken Venstre eller Liberal Alliance har endnu haft kvindelige formænd. Førstnævnte parti har dog haft en kvindelig næstformand, men formandsposten er stadig forbeholdt mænd…

Man kan altid diskutere hvor heldige man har været i hvert parti. Nogle har været formænd mens der var en vækstperiode, og andre har været formænd mens det gik kraftigt nedad. Det kan du alt sammen læse mere om ovre på den socialliberale politiske blog, hvor der er mere end 1000 artikler om mange emner inden for det politiske.

De gode – og kønsneutrale – overenskomster

Der er allerede gode – og kønsneutrale – overenskomster. Det gælder bl.a. i togverdenen. En mandlig togfører får samme løn som en kvindelig af slagsen, og det er et meget positivt signal.

Det ser værre ud i andre brancher, hvor kvinder fortsat indplaceres på lavere løntrin. Det MÅ og SKAL ændres, for man spilder en masse talenter, når kvinder ikke anerkendes for deres arbejdsindsats. Det opmuntrende er, at der er kommet en del kvindelige forbundsformænd, og opgaven ligger lige til højrebenet. Der må kæmpes – og fremtiden ligger i, at være kønsneutral i sin måde at se verden på.

Kvindelig ledelse kan noget!

Kvindelig ledelse kan noget. Når vi kigger på de virksomheder, som har valgt kvinder som direktører eller bestyrelsesformænd, så er det tydeligt for enhver, at der ER potentiale i at give kvinder en chance. Den fordom, at kvinder skulle være ‘mindre’ egnede er opfundet af mænd, som gerne vil bevare egne privilegier. Det skal man huske, når man ser debatter om emnet.

Follow the money plejer at være et godt princip. Alle kan se, at resultaterne taler deres tydelige sprog. Nu handler det om, at vi dropper tankerne om, at det er en kønskamp. Det at være feminist er ikke en kamp imod mænd – det er en kamp for, at blive anerkendt. Præcis som de sorte kæmpede for anerkendelse som mere end slaver i Amerika, så handler dette om, at møde hinanden i øjenhøjde med gensidig respekt…

Alle læserne af denne blog ønskes en rigtig god dag. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.