Uffe Ellemann-Jensen er gået bort – æret være hans minde

27. maj var det et år siden, vi mistede den tidligere statsminister, Poul Schlüter. Nu kom nyheden om, at den tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensen er gået bort.

Der sendes naturligvis de varmeste tanker til familien i denne svære tid.

Uffe var en ener i dansk politik

Der er ingen tvivl om, at Uffe var unik – en rigtig ener i dansk politik. Når oppositionen indkaldte til samråd, og ville levere en næse, så tog han det med ophøjet sindsro, og det pirrede oppositionen endnu mere, fordi de anså det som manglende respekt for det parlamentariske arbejde.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys kan vi i dag se, at han var forud for sin tid. For det ER jo indrømmet af flere aktive og tidligere politikere, at der HAR været samråd, som har været rent drilleri. Man vidste på forhånd, at man ikke kunne ændre spor, men skulle sende signaler til eget bagland – de facto en bekræftelse af Uffes påstand, når han blev spurgt om sin holdning til den givne næse…

Politik vs detalje-sagsbehandling

Når vi tænker tilbage på fodnotepolitikken, så finder man hurtigt ud af, der er stor forskel mellem at være politiker og så sagsbehandler. En af vores mangler i politik i dag ER manglende format.

Alt for meget kommer til at handle om hvad der skaber viralitet på SoMe. De sociale platforme kan hurtigt skabe en stemning, hvor detalje-eksperter får lyst til at indkalde til samråd, kritisere m.v. Alt sammen velvidende, at når det er eget parti der støtter en blok, så ville man lade præcis samme handling passere…

Dét er det, som skaber politikerlede, og hver gang emnet kommer op, så kvæles det, for medierne lever også fint med, at vores samfund bliver mere og mere polariseret. De lever jo af trafikken, og dermed kan sager, som for længst er færdige, blive til nye shitstorms, hvilket jeg også tidligere har behandlet både på denne blog og ovre på den politiske blog.

Det mest irriterende er, at ALLE godt kan se det, når man taler én-til-én med folk, men ingen tør rigtig pille ved det, for ‘sådan er det bare’, og det irriterer mig, at vi ikke forstår, at SAMMEN kunne vi kæmpe mod tendensen. Medierne og politikerne håber vi er dumme nok til at lege med på at dele og like deres hadefulde retorik, og alt for mange gør det kritikløst, med yderligere polarisering til følge…

Håber en dag, at flere ser det, og vil medvirke til at ændre denne trend! Så kunne vi få gode borgerlige dyder frem i samfundet igen, og så ville hverken Poul Schlüter eller Uffe have levet helt forgæves, hvis dette blev en ny mission for flere. 🙂

God søndag til alle.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.