61 dage til den amerikanske valgdag

I dag er der to måneder til den amerikanske valgdag. En af de vigtigste på mange måder. Vil USA igen komme med i kampen for klimaet og miljøet, eller får Donald Trump lov til at fortsætte sin vanvittige kurs?

Alle har efterhånden opdaget, at Joe Biden har valgt Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat. Det er et stærkt hold, og alene skældsordene fra den siddende præsident tyder også på, at kæmpebabyen er sur. Det er et godt tegn, når en narcissist bliver sur, for så har man ramt et ømt punkt.

Godt podcast fra Joe Biden

Joe Biden har lavet et podcast siden marts måned med titlen Here’s the Deal. Det har været meget interessant, for den tidligere vicepræsident har talt med mange guvernører om presserende emner fra rundt omkring i landet. Man får virkelig et langt mere nuanceret indtryk af de vigtige emner derovre end når man alene lytter til danske medier.

Det er emner, som ikke kan koges ned til 30 sekunder og en overskrift. Amerikanerne har virkelig nogle voldsomme problemer, og vi kan slet ikke forestille os, hvor vigtigt dette valg netop er for den menige amerikaner.

Da Joe Biden i slutningen af august holdt sin tale ved det demokratiske konvent var han MEGET tydelig omkring nogle centrale emner, som Trump slet ikke har forhold sig til.

Trump har forbigået dusører på amerikanske soldaters hoveder, og ikke troet på sin egen sikkerhedstjenester. Det vil Joe Biden gøre op med. Emne for emne fortalte han klart og tydeligt hvad han vil, hvis han bliver valgt.

Advarslen fra Hillary Clinton ved konventet

Det var et vigtigt budskab den tidligere præsidentkandidat, Hillary Clinton, gav ved sin tale. Hun nævnte, at hun FIK 3 millioner stemmer mere end Donald Trump, og alligevel tabte hun præsidentposten.

Det skyldes amerikanernes Electoral College, som jeg har nævnt på min blog om international politik, World Politics 101, i artiklen med titlen Here’s Why Americans Should Change Their Electoral College.

Republikanerne har meget imod at ændre systemet, så det bliver flertallet, der vælger præsidenten. Når landet er delt op i kredse, giver hver kreds et antal ‘delegerede’, og princippet om, at vinderen får alle de delegerede er med til, at fordreje det endelige resultat. I 2016 med det resultat, at Donald Trump kunne blive præsident, selvom hans stemmetal var tre millioner mindre.

Det fik jo straks præsidenten til, at mene, at der var sket så meget fusk med valget, at der var mindst tre millioner ‘forkerte’ stemmer. Præcis som han i januar 2017, da han skulle indsættes, mente, at der var det største opbud af mennesker nogensinde.

I kender alle historien

Alle de efterfølgende overdrivelser har I sikkert hørt og læst om før. Der er ingen grund til at dvæle ved dem.

Derimod ER der grund til, at holde et meget vågent øje på den amerikanske valgdag ud fra et økonomisk perspektiv. Uanset hvordan folk har det med valget kun står mellem to gamle mænd, så er USAs økonomiske situation voldsomt truet, hvis Trump genvinder sin anden periode.

Amerikanerne skylder nemlig en FORMUE. Deres udlandsgæld er i stort omfang bundet op på gæld til fjernøsten. Både kineserne og japanerne ejer en meget stor andel af denne gæld, og med den retorik Trump bruger, så kan det blive endog særdeles udfordrende, at finansiere fremtiden for landet. Det her er ikke bare en bolsjebutik, hvor han kan reddes af sin far, som det skete med hans casinoeventyr. Det her kan skabe store rystelser på den verdensøkonomiske arena. Det er af yderste vigtighed, at USA genvinder sin plads som supermagt, der SAMarbejder med sine allierede i stedet for, at modgang får en præsident til at gå på Twitter med sine vanvittige tirader…

Det bliver et spændende valg, for at sige det mildt.

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.