Patriarkatet er dødt – længe leve ligestillingen!

Grevinde Alexandras sang Wash Me Away er i min iTunes - en rigtig god sang!Jeg skrev om grevinde Alexandra dengang hendes portræt blev vist i maj måned i år i artiklen Flot portræt af grevinde Alexandra. Det var et rigtig flot portræt. Før dette var det hendes bog, som vakte opsigt. Folk diskuterede på kryds og tværs om hun kunne skrive en bog når hun var tidligere kongelig. Ingen har nogensinde spurgt om det samme når hendes ex-svigermor, HM Dronningen, eller hendes ex-svigerfar, den nu afdøde prinsgemal Henrik, skrev en bog…

Der er en dobbeltmoralsk standard når det gælder grevinde Alexandra, og det er ganske enkelt ikke til at holde ud. Patriarkatet er dødt, og længe leve ligestillingen!

Grevinde Alexandra har mindst lige så meget lov til at synge en sang, som støtter et godt formål, som en hvilken som helst anden person har lov til at gøre det. Vi burde i 2018 være nået forbi enhver form for dobbeltmoral, især bygget på køn.

Når en journalist spørger: “Kan HUN tillade sig det?”, så udstiller det med al tydelighed, at vi ikke er kommet i mål med ligestillingen endnu…

Nu er det ganske sjældent at mænd tør kalde kønskortet, men jeg gør det gerne. Jeg mener, at man bør være mand nok til at anerkende stærke kvinder for den forskel de gør her i livet. Når hun skriver en bog om ledelse eller sit liv, så er jeg – uden at have læst den – ret sikker på, at den er læseværdig. Hendes historik, både MENS hun var gift med HKH prins Joachim og efter, har vist, at hun har meget godt at bidrage med i både taler og interviews. Hvorfor skulle hun holde dette tilbage?

Alle burde vide, at hun fra 2020 har frasagt sig apanagen da yngste barn når myndighedsalderen, så hvad er egentlig problemet i, at hun er i gang med at skabe sig et brand? Uanset om folk er royalister eller republikanere, så burde det da være positivt, at driftige mennesker udvider sig ud over grænsen for, at ‘man’ enten maler, digter eller laver figurer når man er en del af kongehuset. Især når hun på væsentlige områder har fået den kolde skulder fra selvsamme kongehus, fordi hun har tilladt sig at sige sin mening på flere områder.

Jeg indrømmer gerne, at jeg er en stor fan af hendes måde at gøre tingene på. Hun fortjener, at der ER nogen, der tør stå op for hende. Hun har givet kongehuset nogle prinser, og hun ofrede flere år af sit liv i ægteskab med prins Joachim. Sidstnævnte kunne man sige en hel del mere om, hvis det endelig kom til det, men det vil jeg afholde mig fra, da jeg er ordentligt opdraget… 🙂

God søndag til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.