Farvel Windows

Jeg købte for et par år siden en 17″ notebook – en Compaq CQ70 – som har nogle fede funktioner, herunder et stort tastatur med numerisk tastatur i højre side. Meget nyttigt, når man arbejder meget med tal. Det eneste handicap, som jeg først har opdaget EFTER købet, er, at denne maskine har en max-hukommelse på de 3Gb, som allerede er monteret i maskinen.

Den kørte fint med Windows 10, men som jeg skrev i artiklen “Windows opdatering – lidt mere om emnet opdatering…” (18/3), så måtte der overvejes et alternativ, for opdateringer skal bare ind på maskinen, både af sikkerhedsmæssige grunde, men sandelig også fordi et system der ikke KAN opdateres er spild af tid for en IT-nørd.

Mine overvejelser gik dengang på at skifte maskinen til en Google Chrome-maskine, men de er ikke helt billige, og uanset valget ville det være et kompromis på skærmstørrelsen

Der er jo Linux

Så kom jeg naturligvis til at tænke tilbage på, at jeg tidligere har brugt Linux. Min favorit-distribution findes ikke mere, men det skal jo ikke forhindre mig i, at forlænge computerens liv, når nu min Windows 10 Pro ikke længere er nogen langsigtet løsning.

Mens dette skrives (8/4) sidder jeg og tjekker to distributioner, ZorinOS og ElementaryOS. Hvad det ender med, aner jeg ikke endnu. Jeg har kun lige hentet hjemmesiderne ind, men da Mandriva ikke udgives mere, må jeg jo kigge efter et alternativ…

Det eneste vigtige: mails

Da jeg for det meste bruger kontorprogrammer, herunder naturligvis til at skrive ansøgninger, så er mulighederne mange. Det eneste, hvor jeg i princippet er afhængig af Windows er pga mine mails ligger på Mozilla Thunderbird, og backup-programmet MozBackup er et Windows-program, der ikke er udviklet til Linux.

Så alt i alt, så skal der egentlig kun køres en restore af en backup under det nye system. Så klares resten derovre.

Som sagt, overvejelser som der skal findes en løsning på, og da jeg har nogle DVD-RW skiver, kan jeg hurtigt brænde en ny distribution, hvis der er noget, der ikke spiller helt.

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

  1. Det LYKKES at redde styresystemet. Men KUN fordi jeg var parat til at gå helt væk. Det gjorde nemlig, at jeg kunne formatere harddisken, og så installere ældste ISO hentet fra Microsoft, og dernæst ville kontrolpanelets egen opdatering og sikkerhed ikke hente opdateringer. Så måtte Update Assistant til Windows 10 hentes, og så kom nyeste version 1909 ind på maskinen.

    Det tog til kl. halv-tre i nat, men projektet lykkedes!

    Det var nu ganske rart at kunne tilgå en fuldkommen renset maskine, og visse ting vil forblive på den eksterne harddisk til hvis dette sker igen…

    God weekend herfra til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.