Dynamisk visning på ikoner i din start menu (Windows 10)

Det skal siges, at denne funktion også fungerer på ældre operativsystemer, fx Windows 7 og/eller Windows 8.1, men for god ordens skyld, så har jeg forsynet overskriften med, at det i hvert fald er relevant for brugere af Windows 10.

Når du arbejder med Windows operativsystemet, så er det sikkert gået op for de fleste, at en del indstillinger kommer lige ud af boksen, som man siger. Det er indstillinger, som passer fint for de fleste brugere. Der findes dog undtagelser, som fx gamle nørder som mig. Jeg vil helst have klare og entydige menuer. Ingen dikkedarer à la dynamisk visning. Det irriterede mig derfor, at mit ikon for billeder viste billederne fra mit bibliotek med billeder.

Det forstyrrede øjet, og dermed ens koncentration, og den gode nyhed er, naturligvis, at den slags kan vi som brugere lave om.

Dynamisk visning på ikonerne i din Start menu

Hvis du går ned på din Windows Start menu knap i nederste venstre hjørne, vil du se, at ordet Start kommer frem når du holder musen ovenpå denne knap. Hvis du klikker en enkelt gang kommer din start menu frem på din skærm. Denne kan også tilgås ved at trykke en enkelt gang på din Windows-tast på dit tastatur, hvor den for det meste vil befinde sig også i nederste hjørne.

snapshot af min Windows start menu

Hvis du går hen på ikonet med billeder der vises med små miniaturer (blandt venner kaldet thumbnails), der skifter med få sekunders interval, så kan du højreklikke på billedet, vælge Mere, og så slå dynamisk visning fra. Så får du præcis samme rene look, som det jeg har i min Start menu.

Det sjove er, at denne funktion længe har irriteret mig, og det var først, da jeg skulle arbejde en del med selve operativsystemet, at jeg tog mig sammen til, at ændre det. Dovenskaben længe leve! 🙂

Vi mennesker er nogle sjove størrelser, for egentlig er vi vanedyr. Vi vænner os til alting, selv de ting, vi hellere vil forandre. Det var så også derfor jeg ville skrive om det her på min blog i dag. Jeg har nemlig en bagtanke. Hvad har DU, kære læser, i din hverdag, som du egentlig gerne vil lave om, men bare ikke får gjort? Smid gerne en kommentar.

God weekend forude til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.