De unge mennesker og stofferne

Forleden ramte nyheden om endnu et problem med stoffer her i Region Sjællands område. Dette sker desværre over hele landet hele året. Jeg tror vi alle prøver, at påvirke vores børn i en positiv retning, så de undgår disse ting – men vi må også bare erkende, at børn er børn, og nogle gange er vi forældre bare nogle gamle r*vhuller. 🙂

Ja, det lyder ikke pænt, men vær nu ærlig med dig selv. Vi har alle tænkt samme tanke. Måske ikke lige på området stoffer, men så på andre områder. Vi kan som forældre kun gøre vores bedste, håbe det bedste, og satse på, at vores forklaringer har plantet et frø, de vil huske den dag de udfordres.

Vi kan ikke leve livet for vores børn – og det var de såmænd nok også helst fri for. Selvom det senere i livet bliver deres tur til at erkende, at vi ikke var helt så åndssvage som de mente mens de var unge, så er det ikke muligt at omgøre fortiden. Vi lever livet forlæns, og forstår livet baglæns.

Det har været et vilkår i årtusinder. Vi er naturligvis altid nærmest på vores egen generations begivenheder, men det nytter ikke at være bagklog bagefter. Vi SKAL tage snakken med vores børn, men vi skal tage den med en positiv vinkel, for det virker nu engang bedre end at opstille en masse forbud, som de bagefter vil blæse på.

Jeg er godt klar over, at ingen kan opstille et fast skema, som gælder for alle, men vi kan gøre en forskel, hvis vi gider, at gøre forsøget. Hvordan de så bagefter administrerer den viden er nu engang op til dem. Igen: vi kan ikke leve livet for vores børn…

Det er klart, at de berørte forældre i først Dianalund og senere Næstved er følelsesmæssigt udfordrede når det først er sket. Min artikel her på bloggen skal ikke ses som en konkret vurdering af de to enkeltsager, men alene et generelt opråb til, at man kollektivt tager samtalerne rundt omkring. Det burde man jo have gjort for længe siden, men det er en anden sag. Det vigtige er ikke at overdrage ansvaret til skolerne i troen på, at de nok tager snakken i skolefagene.

Vores børn lærer suverænt mest af sine forældre, og her ligger en af de vigtigste lektioner, som kan få os til at se lidt indad, for hvor gode eksempler er vi egentlig for vores børn?

Her på den næstsidste dag i året er det da det præcis rigtige tidspunkt, for i morgen samles de måske til nytårsfester med vennerne. Giv dem i det mindste de rette værktøjer og den rigtige viden… Det er kærlighed at vise omsorg og forsikre dem om en bedre vej end en kortsigtet rus. Der er så mange andre ting vi kan nyde her i livet. Du ved hvad der virker bedst.

Rigtig god søndag herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.