Send festinvitationerne fra Tyskland

Når du alligevel drager ned syd for grænsen for at hente dåseøl og -sodavand, så var det måske også en god ide, at sende festinvitationerne fra Tyskland i samme ombæring. Alle kan konstatere, at den danske postservice er nødlidende, for at sige det mildt. Med en grundpris på 10,- for almindelig post, der så er op til fem dage om at nå frem, så kan det være interessant at vide, at breve kan sendes fra Tyskland for 8,- (€1.10 iflg. Deutsche Posts hjemmeside)…

Der er i forvejen nogle vanskeligt gennemskuelige prisforskelle mellem privat- og erhvervskunder her i landet, men her er da en besparelse, som samtidig kan blive til glæde for familie og/eller venner som måtte være blandt de sidste filatelister. Filatelister er, som bekendt, folk, der samler på frimærker. 🙂

Det er vist ikke lykkedes endnu, at skabe en trend for at samle portokoder, vel?

Når du alligevel handler dernede…

Hvorfor ikke slå to fluer med et smæk? Det er egentlig lidt synd, at man med tiden ikke længere har råd til at bruge Postnord, men i en tid hvor et Quickbrev koster 29,- og opefter, og endda kun kan afsendes fra en postbutik, hvis du ønsker det skal være fremme næste dag, så er banen ligesom kridtet op.

Pakkepriser også gået amok

Det der er mest synd er faktisk, at den private nethandel med brugte ting også er nødlidende for Postnords vedkommende. Se hvor mange pakkeservices, der er dukket op på det seneste. GLS, Bring, DAO. De har kronede dage, altimens Postnord er næsten dobbelt så dyr for den samme ydelse. Alligevel endda med en væsentlig fordel til DAOs favør, for hvis du fx bestiller en gave hos et firma, der bruger DAO, så kan du vågne op til, at pakken hænger på din hoveddør. Ikke noget med at vente en halv dag på, at posten gider kigge forbi. Der omdeles samtidig med aviserne, så her står vi op før hanen galer.

Postnord har ved flere lejligheder forsøgt at få skiftende regeringer til at finansiere retableringsplaner, men de er fuldkommen immune over for den konkurence, som de skal agere i. Når du har valget mellem 39,- eller 60,- for den samme pakke til en pakkeboks, hvad vælger DU så?

Det er vel ikke raketvidenskab, vel?

Fortsat god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.