Rejsekort – stadig en del børnesygdomme i systemet

Det kan være noget af en blandet fornøjelse, at bruge Rejsekort. Når man følger med i sine rejseaktiviteter med bus og tog, så kan man godt undre sig over, at særligt nogle busruter er meget længe om, at blive opdateret

For mit eget vedkommende gælder udfordringerne især, når jeg besøger min far i Dianalund. Der benytter jeg rute 570, der kører mellem Gørlev og Næstved, og jeg bruger den fra Gørlev skole til Dianalund, nærmere bestemt stoppet Filadelfia.

Man skulle tro, at data blev afsluttet ved hver nedlukning af busserne for natten, men det er åbenbart ikke tilfældet. I onsdags var jeg forbi min far, og data var endnu ikke gået igennem til Rejsekort-appen torsdag formiddag…

Hvornår kommer der styr på Rejsekort?

Det er lidt komisk, for vi har efterhånden haft Rejsekort en del år, og problemerne er talrige. Nogle oplever problemer, hvis de opgraderer til 1. klasse i tog, hvor prisen bliver tårnhøj – i modsætning til køb af opgraderingsbillet, men det gælder jo ikke for de stationer, hvor DSB har fravalgt at drive kiosk.

Man kan godt få den tanke, at Rejsekort lider af den alvorlige svaghed, at man har glemt, at det burde være en service for pendlere. Politisk vil man gerne have folk over på den kollektive transport, men skiftende regeringer har aldrig helt fået skovlen under folkene bag systemerne, så der kunne komme handling bag de gode intentioner.

Det kan ikke være raketvidenskab!

Det burde ikke være raketvidenskab. Der må sidde en eller anden, som er ved at gå ud af sit gode skind over den manglende handling. Systemet er mig bekendt inspireret af trafikordningen i Holland eller Belgien, men som sædvanlig har vi formentlig valgt, at starte helt forfra, frem for, at implementere med udgangspunkt i noget, der allerede fungerer…

Vi får aldrig et ordentligt og velfungerende system før der er nogen, der banker i bordet. Selskabet blev ifølge Wikipedia stiftet i 2003, så med 16 år på bagen, så burde børnesygdommene være væk. Er det manglende handling, eller manglende kvalifikationer hos ledende medarbejdere? Jeg skal ikke kunne sige det. Jeg kan blot, helt stilfærdigt, konstatere, at det endnu ikke fungerer, og det kan godt undre os rejsende ret voldsomt.

God søndag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.