Ingen burde glæde sig over andres ulykke!

Det føles SÅ sørgeligt, når man ser folk kommentere andres ulykker med udtryk som ‘har bestilt popcorn’…

Vi mennesker har let ved at godte os over, når det går andre skidt. Det er en ret naturlig ting. Mennesket er ikke pr. definition godt, som nogle gerne vil have os til at tro. Vi mennesker er egoister, og i utæmmet form, så ender tingene galt. Det har verdenshistorien til fulde bevist.

En bedre vej

Jeg mener der er en bedre vej. En vej hvor vi glæder os over BÅDE egen og andres gode resultater. Hvor negative hændelser er noget vi hjælpes ad med – og så ved jeg godt, at pessimister (som foretrækker at blive kaldt realister!) vil kalde dette naivt. Dem om det. Engang imellem har vi brug for bare en smule idealisme.

Der er rigelig at blive negativ over: Putins svinske invasion i Ukraine, uenigheder mellem befolkningsgrupper rundt omkring i både Afrika, Mellemøsten – you name it. Der er så meget skidt og dårlig nyt, at man nemt kan finde grunde til at blive både gammel og sur.

DERFOR skal man også vælge den bedre vej. Fokus betyder alt. Hvis man læser hjerneforskeres bøger, så vil man vide, at vi danner bestemte nervebaner i hjernen ud fra den måde vi tænker på. Hvis alt handler om, at det hele er noget skidt, så ender vi udbrændt og i bundløs stress, ja nogle sågar i depressioner…

Det ER et valg

Det ER et valg vi træffer. Når vi står op om morgenen, så HAR vi et valg. Skal det blive en god dag, eller skal vi ende med at blive trætte næsten inden vi er stået ud af sengen?

Jeg nægter at spilde tid på dårlig energi, og derfor er det også en af mine kæpheste, at vi skal VÆLGE det positive perspektiv. Dog med den krølle, at der ER ting vi ikke kan ændre. Jeg kan ikke tvinge Putin til at stoppe sin invasion. Til gengæld kan jeg vælge at zappe væk, når der er LIDT for meget negativt nyt den pågældende dag. Jeg gider ikke det frelser-syndrom nogle har, hvor de tror, at man SKAL følge med i alt.

Ikke på vilkår! Vi skal give os selv lov til at holde fri. Klimakrisen bliver ikke mindre af hvis jeg sad og læste ALT hvad ALLE skrev om hvor skidt det står til, vel? Vi skal vælge vores kampe med omhu, og det er der ingen andre der skal bestemme…

Rigtig god weekend herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.