10 år siden Svend blev bisat

Det føles ikke som om, der allerede er gået 10 år, men ikke desto mindre er det i dag ti år siden, at Svend Auken blev bisat i Frederiksberg kirke. Tænk sig hvor hurtigt tiden løber. Jeg opdagede det, da jeg her til morgen rev siden af i Mayland-kalenderen, da jeg mødte på job. Det vakte minder om en god mand, som gik bort i en alt for ung alder…

Jeg har aldrig lagt skjul på min store passion for Svend Auken. Han var en rigtig god formand, og på mange måder startede en ny æra, da Poul Nyrup Rasmussen overtog formandsposten efter det famøse kampvalg. Ja, man fristes næsten til at sige ‘stjal’, men i hvert fald var det en kniv i ryggen på en mand, som aldrig brugte politik til at fremhæve sig selv. Han var en idealist, som virkelig troede på sit budskab – og kæmpede for det.

Strateger meninger

Strateger vil altid sige, at hvis ikke det var sket, så havde Socialdemokraterne ikke fået regeringsmagten, men det ved vi allesammen ikke stemmer, for det var jo efter Tamilsagen, at Poul Nyrup kom til uden valg mellem blok-skiftet, som vi i dag ville kalde det.

Venners meninger

Jeg blev meget overrasket over Ritt Bjeregaards udtalelser i den forbindelse, og det var faktisk en af de få gange, jeg var decideret rygende uenig med hende. Det ligner hende ikke, at komme med de ord, jeg citerede i min artikel på bloggen dengang

Fortiden lader sig ikke ændre. Det erkender vi alle. Dog er det også vigtigt, at man ved større milepæle anerkender folk for de værdier, de stod for. Ingen kan nogensinde betvivle, at Svend Auken havde et godt hjerte…

Politik nu til dags

I dag kan man til tider være ved at få kvalme over den måde, som strateger har omdannet det politiske. Nu former man sine budskaber for publikum i stedet for rent faktisk at stå for noget selv, som andre så kan værdsætte. Det er en af grundene til, at jeg aldrig kommer til at træde ind i politik. Jeg nægter, at blive stemmekvæg i en partistrategi. Politik bør handle om holdninger.

Fortsat god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.