I medgang og modgang…

Ordene bruges normalt mest i tilknytning til vielsesceremonien, men de er faktisk også relevante i hverdagen. Vi kender ikke bare på, hvordan vi reagerer i medgang, men så sandelig også hvordan vi handler, når vi møder modgang.

Det er nemt at opføre sig ordentligt, når alt går godt. Det er straks sværere, når tilværelsen giver os sure citroner. Dog kan vi, som englænderne siger, vælge, at lave lemonade, når vi møder citroner. 🙂

Det opfattes ofte som ‘positiv psykologi’ med den underforståede tanke mellem linjerne, at det er pop-psykologi. Rent faktisk er det modsatte tilfældet. Det er nemlig det eneste, der virker, hvis vi er i stand til, at møde modgang med håb og fremadrettet tænkning i stedet for, at kigge på den enkelte hændelse isoleret.

Verden kan være et grumt sted engang imellem. Succes har mange fædre, mens fiasko er faderløs. Ingen ønsker, at opleve modgang, men det er et grundvilkår her i livet.

Sportsfolk kender det også, når fx en tennismatch ikke går deres vej. De kan blive irriterede, og så taber de kampen. HVIS de kan bevare roen, kan de kæmpe sig tilbage, så også der virker princippet.

Fortsat god aften til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.