Forstår ganske godt Langelandsfestivalen

Da det kom frem, at partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, blev afvist af Langelandsfestivalen, så var der delte meninger om denne afvisning. Det er nærmest komisk, at forsvaret for ytringsfriheden næsten skal overtrumfe alt, for hvad er det lige denne Rasmus Paludan står for? Han viser ikke den mindste respekt over for folk med anderledes meninger…

Tværtimod kastes der skældsord ud over for dem, som tillader sig, at mene noget andet, som om Rasmus var den eneste smagsdommer, som kunne afgøre dels hvad der er ‘rigtigt’ og hvad der er ‘forkert’.

Den politiske scene er fyldt med provokatører. Den mest kendte er, som bekendt, præsident i USA, og det er naturligvis kæmpebabyen, Donald J Trump, jeg taler om. En mand som sviner indfødte amerikanere med at de bare kunne smutte hjem, og støtter op om, at hans følgere råber “Send them home”!

En anden provokatør er den nys nyvalgte formand for de konservative i England, Boris Johnson. Manden som mener, at hele Europa skal finde samme takt som England, og som vil italesætte, at EU nærmest er det værste, der nogensinde er sket i historien… Tak for kaffe!

Det er i denne tidsalder, at denne Rasmus Paludan nu også får sympati fra Dansk Folkeparti. Søren Espersen mente, at en afvisning var ‘dum’, fordi han nu får et alibi. Jo tak, hvem er det lige, der har omkalfatret #dkpol til en svinesti med dén retorik, som startede, da Anders Fogh Rasmussen, valgte at blive statsminister på DFs nåde?

Jeg spørger bare…

Der må være en grænse for hvor, der skal demonstreres for politik. Festivaler handler om musik, fællesskab og glæde – ikke hadefuld retorik om hvordan danskere skulle blive mindretal i eget land med latterlige tal, som i sig selv er SÅ fejlagtige, hvis man gider bruge sin sans for de fire regnearter. Der må – og SKAL – være en grænse for hvor dumt man kan udtale sig uden at også danske medier begynder at spørge klart og tydeligt, og ja, faktisk KRÆVE nogle klare svar.

Det handler alt sammen om anstændighed. Vi opdrager vores børn til, at de skal tale pænt, skal opføre sig ordentligt, og vise respekt over for andre. Så kan det ikke være rigtigt, at vi gennem valgkampen nærmest dagligt skulle høre en provokatør kaste om sig med skældsord i det han selv kalder en “demonstration”. Det KAN godt være, at det er svært for nogle, at vise en retfærdig vrede, men jeg siger det gerne: det skal være slut med det politiske cirkus hvor tåbeligheder føres ind under ytringsfrihedens beskyttelse, når det eneste formål er at skabe konflikt, og ikke løsninger overhovedet

God weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.