Positivt at man afdrager mere end før i boligerne

Selvom nogle gerne vil undgå, at indrømme det, så er det vigtigt, at folk afdrager på deres boliger, for prisniveauet er flere steder allerede over niveauet fra før krisen. Nogle rådgivere vil helst ikke tale om en ny boligboble, men det gør det ikke mindre sandsynligt, at en ny boligboble kan sprænge igen.

I dét perspektiv er det vigtigt, at være godt polstret, så man ikke ender i teknisk insolvens.

For priserne KAN IKKE blive ved med at stige med denne hastighed uden at det KAN gå galt. Jeg skal ikke gætte på hvornår dette kan ske, men jeg har altid undret mig over, når økonomer taler forbrug op, mens det rent privatøkonomisk altid giver MEST fornuft, at sikre sig, at minimere ens gæld.

Alle ved jo, at de en dag vil gå på pension, og i det lys kan det være svært, hvis man i forvejen har strammet buen lidt for hårdt til rent faktisk, at kunne holde til en nedgang i indkomsten…

Man skal huske, at der er forskel på national- og privatøkonomi. I nationaløkonomi er forbrug positivt, fordi det skaber nye jobs og vækst, mens det rent privatøkonomisk kan ende med, at man befinder sig i en slags luksusfælde, hvis ikke man sætter tæring efter næring.

Den slags modsatrettede interesser skal afvejes, før man nogensinde lader sig friste af, at omlægge sine lån for at skabe et forbrug – også uanset hvor usandsynligt nogle kalder en ny boble eller krise. Husk på, at det ikke er økonomerne, som kommer og betaler dine afdrag, hvis deres råd viser sig at slå fejl.

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.