CO2-faldet kan begynde straks

Lad det være sagt med det samme. Dette indlæg bliver ikke populært hos bryggerierne. Der bruges nemlig kuldioxid (co2) til både fadølsanlæg og sodavand, og her var en ting, vi danskere kunne droppe straks. Det er ikke nogen livsvigtig fødevare, men akkumuleret giver det et godt første skridt.

Det er ret klart, at bryggerierne næppe vil bryde sig om, hvis denne trend fik folk til at droppe begge varer, men ikke desto mindre kan man godt tænke, at det var en hurtig test af, hvorvidt vi selv er parate til at ofre noget for miljøets skyld.

Udover bryggerierne vil andre indvende, at det ikke er ret meget kuldioxid, der bruges.

Så er vi tilbage til udgangspunktet. Hvis de små ting ikke må akkumuleres, hvor foreslår skeptikerne så, at vi tager fat?

Med andre ord: det er jo ALLE de gode forslag, der burde kombineres, så vi samlet får et bedre resultat på den miljømæssige bundlinje, som partiet Alternativet tit har talt om i medierne.

Jeg er godt klar over, Tuborg næppe ønsker, at hele finansieringsideen bag deres grønne koncerter ryger, hvis folk ændrer forbrugsvaner, men vi MÅ og SKAL tænke i nye baner, og ud af boksen, hvis vi vil i mål. Det koster intet politisk, udover staten går glip af nogle moms-indtægter, når folk ikke bæller en masse sodavand eller fadøl, men til gengæld skal folk jo have andre drikkevarer, og her kunne frugtjuice måske også bruges i sommervarmen…

Jeg blev så voldsomt inspireret da jeg sent tirsdag aften kunne høre, at det sønderjyske bryggeri Fuglsang er begyndt at købe kuldioxid, der er indsamlet fra et biogas-anlæg. De kunne få dækket 25% af deres behov fra dette ene anlæg, så det er alligevel ikke småting, der bruges. Mere af den slags – ja, tak! 🙂

Sig ikke, man ikke KAN finde nemme løsninger. De er derude, men vi skal turde sige det højt, for at der sker en forskel fremadrettet.

Rigtig god dag herfra til alle læserne. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.