Skovmandsskjorten – hvorfor?

I en tid hvor man går retro på mange områder, så undrer jeg mig en smule over, at skovmandsskjorten er på retur. Godt nok i en ny, og mere moderne version, men jeg tænker bare: hvorfor?

Nu skal jeg ikke fornærme nogen, der synes det er en smart ting. Dem om det…

Men hvad er det dog, der tiltrækker folk ved dette mønster? På mange måder minder det om en dug, hvor man blot har skiftet farverne. Tern er en underlig størrelse på tøj, og det mest positive man kan sige om det, må være, at det i det mindste gør folk unikke.

Om det så er unik på den fede måde, kan man altid diskutere. Det vækker i hvert fald opsigt, når folk vælger dette mønster.

Jeg kan langt bedre lide retro når det gælder musik, hvor klassiske designs genoplives i radioer, og det har også sin charme, når folk vælger den gamle stil på vækkeure. De nye mobiltelefoner er ikke altid helt så smarte, når det gælder vækning. Hvis du vælger lydløs som profil, kan det være en udfordring at få telefonen til at ringe.

Og glemt er den variant, hvor man kunne slukke telefonen, og den selv tændte. Hvornår dét blev smart undrer mig virkelig – og det er da en funktion, som mange nok savner.

Jeg købte for lang tid siden en gammel Samsung-telefon (som ikke var smartphone), og den er helt genial, for den kan faktisk holde strøm i over en uge, selvom den vækker én hver morgen. Det er den slags retro, vi virkelig har brug for.

Hvad er dine tanker, kære læser, om ting, der er gået retro i nyere tid?

Rigtig god dag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Comments

 1. hvorfor den er blevet et hit for mange jamen det er da sårer simpelt fordi mange nyder det afslappet look, og i dag bliver den jo mest brugt som en åben skjorte over en top eller t shirts med et par nice jeans til, gudskelov har vi alle ret til at have forskellig smag, jeg kan foreksemel ikke fordrage reklame t shirts det har sådan lidt “billigt” mangler smag over sig synes jeg men fuld respekt for dem som kan lide det. det er lidt som det med om folk har bukser på som nærmest er hevet op over navlen og en skjorte eller t shirt sat ned i linningen det er også No go efter min mening, men ja der er folk der kan lide det. Det vigtigste er jo at personen som går med tingene selv er tilfreds med det , føler sig tilpas så kan andres mening være helt lige meget. Jeg synes jo også det er fedt når folk tør tage noget anderledes på ikke for at provokere men fordi de selv kan lide det for hvorfor være en ud af 1000 når man kan være helt sig selv.
  mht. elektronik er den kommet for at blive ved med at udvikle sig, ja de gamle telefoner holdt bedre strøm men ærlig talt de ku jo heller ikke en brøkdel af hvad de nye idag kan, man kan spørge sig selv jamen er det nødvendigt når vi før har klaret os uden diverse apps, tja den snak vil nok få mange op i det røde felt, men jo i en hverdag hvor alle får mere og mere travlt, er det jo et godt værktøj hvis det bruges korrekt. Det er også lidt sjovt at generelt er der idag mange ting som vi som børn aldrig havde haft fantasi eller tiltro til ville blive virkelighed men så som ren sience fiction .

  1. Tak for din kommentar – gid flere læsere ville give deres mening til kende også… 🙂
   Det er helt fint telefoner udvikler sig. Det jeg mangler er en af de funktioner, vi rent faktisk havde i gamle Nokia 3210, 3310 m.fl. Evnen til at tænde, selvom den bliver slukket. Det var derfor jeg skrev det i artiklen.
   Helt klart ja tak til udvikling, når bare det er forbedringer. Bedre ydelse, højere strømtid, lavere dataforbrug via komprimering mv. 🙂
   God dag herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.